Springen naar inhoud

[Biologie] zetmeel onrijpe bananen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

edvina

    edvina


  • >25 berichten
  • 51 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2006 - 22:44

Weet iemand hoe men kan aantonen waarom in onrijpe bananen veel zetmeel kan aangetroffen worden?
~*~Edvina~*~

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 december 2006 - 22:47

Is het niet zo dat zetmeel in rijpe bananen wordt omgezet naar suiker? En vermits een banaan toch wel zoet smaakt als ze rijp is wil dat toch wel zeggen dat er behoorlijk wat zetmeel aanwezig was voordien.

#3

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 december 2006 - 23:22

Ik kan niet goed wijs uit je vraag:

Weet iemand hoe men kan aantonen waarom in onrijpe bananen veel zetmeel kan aangetroffen worden?


ik kan me twee andere voorstellen waar ik wél weg mee weet:

Weet iemand hoe men kan aantonen dat in onrijpe bananen veel zetmeel aangetroffen wordt
Weet iemand hoe men kan verklaren waarom in onrijpe bananen veel zetmeel kan aangetroffen worden

dus zeg het maar. :)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

PCB

    PCB


  • >100 berichten
  • 175 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2006 - 09:33

Aantonen gebeurt met behulp van Jood-oplossing. Er wordt zich dan een jood-zetmeelcomplex en dat is blauw tot paars/zwart van kleur.
TU/e Werktuigbouwkunde

#5

edvina

    edvina


  • >25 berichten
  • 51 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2006 - 10:24

Ik kan niet goed wijs uit je vraag:

Weet iemand hoe men kan aantonen waarom in onrijpe bananen veel zetmeel kan aangetroffen worden?


ik kan me twee andere voorstellen waar ik wél weg mee weet:

Weet iemand hoe men kan aantonen dat in onrijpe bananen veel zetmeel aangetroffen wordt
Weet iemand hoe men kan verklaren waarom in onrijpe bananen veel zetmeel kan aangetroffen worden

dus zeg het maar. :)


>>>Ik bedoel ;In onrijpe bananen treft men veel zetmeel aan .Hoekan men dit aantonen? :?: ik weet wel dat tijdens de rijping wordt zetmeel omgezet in suiker..
~*~Edvina~*~

#6

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 december 2006 - 10:50

google maar eens binnen dit forum (rechtsboven aan de indexpagina) op zetmeel jood
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures