Springen naar inhoud

Automatisch uitvoeren van een programma


  • Log in om te kunnen reageren

#1

raintjah

    raintjah


  • >250 berichten
  • 824 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2006 - 13:50

Hoi,

ik vroeg mij het volgende af:
Ik heb hier een commandline, en als ik die invoer bij Start > uitvoeren, dan opent er zich een programma, en die voert dan bepaalde taken uit. Het probleem is nu echter: Ik zou die taak elke twee minuten moeten uitvoeren. Dus:

Commandline uitvoeren > Het juiste bolletje moet geselecteerd worden > Er moet op een knop geduwd worden > programma doet taken > programma sluit af > twee minuten wachten > commandline uitvoeren > Het juiste bolletje moet geselecteerd worden > Er moet op een knop geduwd worden > programma doet taken > programma sluit af > command line uitvoeren > ...

En dit zou allemaal moeten gebeuren zonder dat ik ergens op moet klikken of iets dergelijks. Is dit mogelijk volgens jullie?


Groeten,
Stijn
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

qrnlk

    qrnlk


  • >5k berichten
  • 5079 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 10 december 2006 - 13:54

cron job van maken?
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets Ė Steve Jobs

#3

raintjah

    raintjah


  • >250 berichten
  • 824 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2006 - 14:01

Dat lijkt inderdaad veel op datgene dat ik nodig heb.
Bedankt!

Ik ga dadelijk zelf beginnen met opzoeken over hoe zoiets werkt, maar ik heb nog nooit iets geprogrammeerd, dus..
Als er mensen zijn die al ervaring hebben in deze zaken, en die weten hoe ik zoiets moet maken, mogen dat altijd melden. Ik denk namelijk niet dat dit veel werk vraagt van iemand die hier iets van kent :)

Bedankt qmlk!
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it.

#4

zpidermen

    zpidermen


  • >1k berichten
  • 1623 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2006 - 17:06

Een andere mogelijkheid is het programma Automate 6 (google er maar even naar). Ik heb bepaalde taken daarvoor geprogrammeerd en voor datgene wat jij nodig hebt, is het wel geschikt. Nadeel is alleen dat je eigenlijk geen gebruik meer mag maken van je muis / toetsenbord, omdat Automate bijv. je muis kan besturen. Maar dat hangt dus van je precieze situatie af.
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures