vergiftiging

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 364

vergiftiging

waarom mag men bijvoorbeeld bij CuSO4 vergiftiging of bij ingestie van benzine absoluut niet overgeven? dat is toch de simpelste reflex en dan is het er toch bijna allemaal uit? toch staat in de safety cards van deze stoffen bij inname: "Do NOT induce vomitting"

weet iemand waarom dit is?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: vergiftiging

Wat gebeurd er met je slokdarm wanneer je dit inslikt? Je hebt het hier over bijtende stoffen. Deze wil je dan niet nogmaals door je slokdarm hebben. Dit zou echter wel gebeuren wanneer je iemand laat braken.
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 364

Re: vergiftiging

benzine en kopersulfaat zijn absoluut niet zo bijtend of irriterend, dan nog lijkt het toch beter om deze stoffen UIT je maag te hebben dan in je lichaam

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.265

Re: vergiftiging

Plus het bijkomende risico dat er al brakende een beetje (of zelfs meer dan een beetje) van die rotzooi je luchtpijp inschiet met alle mogelijke potentiéle problemen vandien.

Je maag kan heel wat af.

http://home.wanadoo.nl/ehboweb/vergiftiging.htm
Petroleumproducten vormen binnen de vergiftiging een aparte categorie. Water drinken heeft geen zin. Olieproducten drijven tenslotte op water. Braken geeft hoge risico's. Tijdens het braken kan er iets van de olie in de longen terecht komen. dit kan weer een chemische longontsteking veroorzaken. Een chemische longontsteking is bijna niet te genezen en dat moeten we voorkomen. Het is belangrijk dat een dergelijk slachtoffer snel in bij een arts terechtkomt. Uiteraard neemt u de verpakking of een restant van het product mee.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 364

Re: vergiftiging

aha bedankt. dat lijkt een goeie verklaring :)

Reageer