Springen naar inhoud

[Informatica] Herstelconsole bij Windows XP Setup


  • Log in om te kunnen reageren

#1

zpidermen

    zpidermen


  • >1k berichten
  • 1623 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2007 - 12:44

Ik heb een probleem met de herstelconsole van Windows XP Setup. De eerste keer kon ik gewoon het besturingssysteem selecteren en kon ik gelijk gebruik maken van commando's als chkdsk. Maar de 2e keer dat ik in de herstelconsole kwam, moest ik na het selecteren van het besturingssysteem een wachtwoord intypen... Ik heb toen eerst gewoon niks ingevuld en op ENTER geduwd, maar dat werd niet geaccepteerd? Wat nu? Ik heb geen enkel idee welk wachtwoord ik hier zou moeten invullen...

btw: Windows XP is al die tijd nog niet geinstalleerd geweest omdat er problemen waren met de harde schijf, maar die problemen zijn dankzij chkdsk opgelost (de eerste keer herstelconsole). De Windows XP installatie mislukte desondanks toen opnieuw, dus wilde ik opnieuw de herstelconsole gebruiken, maar dat lukt dus niet ivm het wachtwoord. Ik heb dus al die tijd ook nergens een nieuw wachtwoord ingesteld.
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

CloudedHeaven

    CloudedHeaven


  • >100 berichten
  • 249 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2007 - 19:07

De Windows XP installatie mislukte desondanks toen opnieuw, dus wilde ik opnieuw de herstelconsole gebruiken

En dus mag je er denk ik niet vanuit gaan dat de herstelconsole naar behoren functioneerd.
[edit]: omdat de herstelconsole van toepassing is op de vorige versie die geďnstalleerd was.

Heb je tijdens de mislukte installatie geformateerd?

#3

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 januari 2007 - 21:05

Het benodigde wachtwoord zal het wachtwoord van ADMINISTRATOR zijn, dunkt me.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#4

oktagon

    oktagon


  • >1k berichten
  • 4502 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 19 januari 2007 - 23:23

Ik herstelde enkele malen zonder wachtwoord:

START,configuratie,Prestaties en Onderhoud,Systeem, Systeemeigenschappen, Systeemherstel,
er verschijnt links bovenaan in een venster:Systeemherstel:Selecteer(staat reeds aangegeven en je kunt een eerdere datum aangeven (dus een eerdere status).

#5

zpidermen

    zpidermen


  • >1k berichten
  • 1623 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2007 - 13:39

Ik herstelde enkele malen zonder wachtwoord:

START,configuratie,Prestaties en Onderhoud,Systeem, Systeemeigenschappen, Systeemherstel,
er verschijnt links bovenaan in een venster:Systeemherstel:Selecteer(staat reeds aangegeven en je kunt een eerdere datum aangeven (dus een eerdere status).

Ik heb het niet over systeemherstel (als Windows reeds geinstalleerd is), maar over de herstelconsole (als je Windows gaat installeren).
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures