Springen naar inhoud

Appel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

CharlieMi

    CharlieMi


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2007 - 16:07

Hallo

Ik heb een vraagje... :)

Wie weet hoe het komt dat een appel bruin wordt als je het doormidden snijdt?

[/quote]

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Belgjm

    Belgjm


  • >100 berichten
  • 186 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2007 - 16:23

Welkom op dit forum,

Ik neem aan dat je nog niet gezocht hebt via google ofzo want anders had je het antwoord ongetwijfeld al gevonden :wink:

In grote lijnen: Cellen in een appel bevatten een zeker enzyme "polyphenol oxidase". Wanneer je een appel doorsnijdt, snij je ook een hele boel cellen door waardoor het enzyme vrijkomt aan de lucht. Dit zal een oxidatiereactie ondergaan en kleurt dus bruin.

Volgende keer eerst zoeken hé :)

#3

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 januari 2007 - 12:12

Deze vraag is al eerder beantwoord. En wel te weten hier.
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures