Springen naar inhoud

waarom verkleurt vlees?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Koetzz

    Koetzz


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 januari 2007 - 21:11

Ik weet dat je door sulfiet toe te voegen aan vlees het verkleuren tegengaat. Maar hoe komt het juist dat vlees verkleurt na blootstellen aan de lucht?
het heeft op zich te maken met de aanwezigheid van FeČ+ ionen, maar wat hun rol er exact is, is me niet duidelijk...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8790 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 januari 2007 - 00:16

Sulfiet gaat in zn algemeenheid oxidatie tegen, ik denk dat dat bij het behandelen van vlees niet anders is. Zonder bescherming breekt myoglobine af en verliest de rode kleur tamelijk snel - niet dat dat op zich slecht/ongezond is, maar het ziet er wat onsmakelijk uit voor de cosument die zn vlees graag zo rood mogelijk ziet.
Victory through technology





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures