Springen naar inhoud

Bepaling van Cholesterol in Chocolade


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Waviestofke

    Waviestofke


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 januari 2005 - 14:45

Hey iedereen!

Is er iemand die er een gedacht van heeft waarom m'n om cholesterol te bepalen H2SO4 gebruikt , zo ja kan iemand me dat dan uitleggen? Ik heb in een boek gelezen dat dit gebruikt wordt om de koolstof componenten te verkolen maar wat dan met de cholesterol deeltjes?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bean

    Bean


  • >250 berichten
  • 505 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 januari 2005 - 20:49

Volgens mij is dat omdat cholesterol een organische stof is, waar dus in elk molecuul koolstof zit. Dus aan het aan de hoeveelheid verkoolde koolstof kun je zien hoeveel cholesterol er in zit. Ik weet dit echter niet zeker :shock:

Bean :?:
I never wanted to change the world, but the world changed me...

#3

Waviestofke

    Waviestofke


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 januari 2005 - 11:20

Dank je,

maar er werd gezegd in de boeken om een indicator te gebruiken voor cholesterol aangezien het een zuur is (pH 5,6 ofso). Door die reactie met H2SO4 zou het dan rode stippen kunnen vormen of gewoon zwarte verkoolde plekken? Misschien doe ik er wat moeilijk over maar het is voor m'n eindwerk en ik zou het graag lekker gedetailleerd neerschrijven zie je.

Ik dank je al van harte

#4

Bean

    Bean


  • >250 berichten
  • 505 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 januari 2005 - 15:18

Ik neem aan dat het zwarte plekken worden, aangezien het volgens jouw
verkoold. Ik weet het echter niet precies, en hoop dat iemand anders je kan helpen.

Bean :shock:
I never wanted to change the world, but the world changed me...

#5

Waviestofke

    Waviestofke


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2005 - 14:03

H2SO4 wordt gebruikt om de cholesterol te spotten. Als je het erop verstuift zouden deze moeten bruin worden (door de verkoling) en aangeduid worden. Ook met de indicator kun je gelijkwaardig effect bekomen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures