elektrolyse

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

elektrolyse

Bij de elektrolyse (verbruikt stroom), wordt de neg. pool (kathode) gereduceert, maar toch levert de negatieve pool de elektronen!!! Reduceren betekent toch van een hoge naar een lage OT, dus elektronen opnemen?!

Berichten: 704

Re: elektrolyse

elektrolyse --> we gaan een stroom naar de elektroden sturen. We krijgen een positieve pool en een negatieve pool.

wat gebeurt er? Bij de positieve pool worden er door de positieve lading elektronen aangetrokken --> hier reageert dus de REDUCTOR.

De elektronen van de bronstroom worden naar de negatieve pool gestuurd --> deze pool is negatief geladen en zal dus zijn elektronen kwijt willen. Hier reageert dus de OXIDATOR. Met andere woorden de nagtieve pool wordt gereduceerd door een deeltje dat graag de elektronen, die te veel zijn in de elektrode, op wil nemen. Reduceren betekent dan ook zoiets als: een stof je dat ervoor zorgt dat de negatieve pool (in dit geval) zijn elektronen afstaat en dus als reductor werkt. De pool is dan gereduceerd.

belangrijk is dus dat de polen, nog voor dat er een reactie heeft plaatsgevonden, al een lading hebben, waardoor de negatieve pool een overschot aan elektronen krijgt en de positieve pool een tekort aan elektronen. Daardoor kan de negatieve pool worden gereduceerd en de positieve pool worden geoxideerd.

Re: elektrolyse

Thanx :shock:

Reageer