Springen naar inhoud

Wat doen de enzymen pullulanase en glucosidase?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Honey

    Honey


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2007 - 20:48

Waar dienen de enzymen pullulanase en glucosidase voor?

Ik weet dat bij de productie van bio-ethanol allereerst het enzym alpha-amylase wordt gebruikt om 1,4-bindingen van amylose en amylopectine (zetmeel) te verbreken in oligosachariden. Dit enzym verbreekt dus niet alle bindingen. Zo krijg je kleinere ketens sachariden. Maar om verder te kunnen met de productie van ethanol moeten de sachariden verder afgebroken worden tot glucose.
Klopt dat? Ik vermoed dat de enzymen pullulanase en glucosidase dan dienen om de kortere sacharideketens verder af te breken tot glucose?

Heb ik het goed of zit ik er volledig naast? Wie weet het antwoord!?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 januari 2007 - 21:04

Heb je hier wat aan?
http://en.wikipedia....iki/Pullulanase
http://nl.wikipedia....i/Glycogenolyse
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#3

Honey

    Honey


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2007 - 21:19

Heb je hier wat aan?
http://en.wikipedia....iki/Pullulanasehttp://nl.wikipedia....i/Glycogenolyse


Hm, kwam het net al tegen ja.. Door die bron door te nemen ben ik uitgekomen op bovenstaande theorie.. Ben er alleen niet echt zeker van.. :) Vandaar dat ik toch hier wilde kijken. Wie weet heeft iemand er vaker mee gewerkt en kan me het heel duidelijk uitleggen..?

#4

joachimds

    joachimds


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2007 - 21:33

glucosidase splitst glucoses af,

en pullulanase splits grote brokken glucoses aan elkaar af als ik me goed herinner



dus in bacteries zit meestal alle 2

eerst pullu dinges om brokjes los te maken

en dan gluco om monomeren te splitten

#5

Honey

    Honey


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2007 - 21:50

glucosidase splitst glucoses af,  

en pullulanase splits grote brokken glucoses aan elkaar af als ik me goed herinner



dus in bacteries zit meestal alle 2

eerst pullu dinges om brokjes los te maken

en dan gluco om monomeren te splitten


Dat zou heel goed kunnen.. Dus dan zou t zo zijn dat:

Alpha-amylase amylose en amylopectine afbreekt tot zeer grote brokken.
Pullulanase breekt de zeer grote brokken (oligosachariden) af tot kleine stukjes.
Glucosidase breekt dan de kleine stukjes af tot glucose-eenheden..

??? Zou t zo kloppen?

#6

joachimds

    joachimds


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2007 - 21:54

ja, ik zoek ff op, maar ik denk dat pullunases specifiek zijn voor de vertakte stukken


oki, gevonden:

http://www.sigmaaldr...Pullulanase.gif

dierlijk 2-6 glucose is dus vertakt

en er staan op de 1 plaats ook stukke

daar kan glucose en amylase niet mee overweg. Dus is er pullunase nodig, die breekt de 1-6 verbinding :)

#7

Honey

    Honey


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2007 - 23:11

ja, ik zoek ff op, maar ik denk dat pullunases specifiek zijn voor de vertakte stukken


oki, gevonden:

http://www.sigmaaldr...Pullulanase.gif

dierlijk 2-6 glucose is dus vertakt

en er staan op de 1 plaats ook stukke

daar kan glucose en amylase niet mee overweg. Dus is er pullunase nodig, die breekt de 1-6 verbinding :)


Top!.. :) (Die structuurformule: wow!) Dank u! Dank u!

Met een beetje hulp kom ik er wel uit.. :?:





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures