Springen naar inhoud

Functies van fehling A en B bij de productie van ethanol.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Honey

    Honey


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2007 - 19:47

Wat zijn de functies van Fehling A en B bij de productie van (bio)ethanol uit ma´zena? Wie kan mij helpen aan informatie en/of uitleg geven?? Alvast bedankt!

Groetjes..!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ronnieboy

    Ronnieboy


  • 0 - 25 berichten
  • 20 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2007 - 23:23

Voor zover ik weet GEEN.
Met Fehlings kan je de aanwezigheid van bepaalde koolhydraten of suikers aantonen.
Zoals je weet wordt tijdens de vergisting van een suiker het suiker omgezet in alcohol en koolstofdioxide.
Fact & Fiction. Illusion & Reality
Iedere speurtocht werpt nieuwe vragen op.
Hou Internet Veilig (HIV)

#3

leen

    leen


  • >250 berichten
  • 288 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 februari 2007 - 09:15

hier vind je wat informatie over fehlingreagens
http://www.uni-regen...D-Fehling-d.htm

het wordt gebruikt om de aanwezigheid van reducerende suikers aan te tonen. maar wat de functie is bij de bereiding van ethanol weet ik niet

#4

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 februari 2007 - 17:47

Misschien dat je met de kleurreactie fotometrisch kan bepalen hoeveel maizena (zetmeel) je nog in je (eind)product hebt. Of anders: of je reactie volledig is en je dus geen maizena meer over hebt.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#5


  • Gast

Geplaatst op 24 juni 2007 - 16:34

bestaat er dan ook een (officieel) kleurschema voor de hoeveelheid glucose waarmee fehling reageerd?
en met welke suikers reageerd fehling allemaal? Reageerd het alleen met glucose of ook met andere suikers? :D ik weet het niet

#6

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 juni 2007 - 16:23

Zoals eerder al gezegd zullen alle reducerende suikers met fehlings reageren. Verder is er ook geen officieel kleurenschema. Het beste is om bij je experimenten een callibratie reeks te maken met bekende concentraties.
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures