Springen naar inhoud

carbonaten titreren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Pearl

    Pearl


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2005 - 16:40

Carbonaten worden vaak teruggetitreerd, omdat je het reactieproduct eenvoudig door verwarmen kunt verwijderen. Maar wat voeg je in overmaat toe als je een carbonaat wilt terugtitreren?
Een zuur? of een reductor of oxidator? :shock:

Edit Moderator (Bart): Eenmaal een bericht plaatsen is wel voldoende

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Eek the Cat

    Eek the Cat


  • >25 berichten
  • 100 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2005 - 17:11

Een zuur: CO32- + 2 H+ -> CO2(g) + H2O

De overmaat H+ wordt dan met titratie bepaald.

#3

Pearl

    Pearl


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2005 - 19:36

Oh ja! natuurlijk! Bedankt
Bedankt! (De volgende keer zal ik maar 1 bericht plaatsen :shock: )

#4

Mirrith

    Mirrith


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 januari 2008 - 14:40

Maar moet je dan nog verwarmen?
Want CO2 is bij kamer temperatuur toch als een gas..?

#5

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8933 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 januari 2008 - 15:40

Dat wel, maar het lost bij lage temperatuur ook redelijk goed op in water.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures