carbonaten titreren
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 21
carbonaten titreren
Carbonaten worden vaak teruggetitreerd, omdat je het reactieproduct eenvoudig door verwarmen kunt verwijderen. Maar wat voeg je in overmaat toe als je een carbonaat wilt terugtitreren?
Een zuur? of een reductor of oxidator?
Edit Moderator (Bart): Eenmaal een bericht plaatsen is wel voldoende
Een zuur? of een reductor of oxidator?
Edit Moderator (Bart): Eenmaal een bericht plaatsen is wel voldoende
- Berichten: 100
Re: carbonaten titreren
Een zuur: CO32- + 2 H+ -> CO2(g) + H2O
De overmaat H+ wordt dan met titratie bepaald.
De overmaat H+ wordt dan met titratie bepaald.
-
- Berichten: 21
Re: carbonaten titreren
Oh ja! natuurlijk! Bedankt
Bedankt! (De volgende keer zal ik maar 1 bericht plaatsen )
Bedankt! (De volgende keer zal ik maar 1 bericht plaatsen )
-
- Berichten: 4
Re: carbonaten titreren
Maar moet je dan nog verwarmen?
Want CO2 is bij kamer temperatuur toch als een gas..?
Want CO2 is bij kamer temperatuur toch als een gas..?
- Berichten: 10.563
Re: carbonaten titreren
Dat wel, maar het lost bij lage temperatuur ook redelijk goed op in water.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum