Springen naar inhoud

gefractioneerde destillatie of selectieve kristallisatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jupu

    Jupu


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2007 - 16:32

Voor een opdracht moet ik bepalen of we best een gefractioneerde destillatie of een selectieve kristallisatie uitvoeren.

We moeten een olie-achtig mengsel van 2producten met een kookpumt van 150-200 graden celsius scheiden.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

H.A.Workel

    H.A.Workel


  • >25 berichten
  • 57 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 12:16

Als het gaat over 2 vloeistoffen die met elkaar gemengd zijn, dan is gefractioneerde destillatie de beste oplossing. Als je een vaste stof, opgelost in een vloeistof zou hebben, dan kristallisatie. Bij gefractioneerde destillatie verdampt eerst de laagstkokende (tenzij je een z.g. azeotroop hebt, dan moet je een andere techniek toepassen). Door een destillatiekolom te gebruiken met een redelijk aantal "schotels" kun je de vloeistoffen scheiden in een "top-product", zijnde de laagstkokende en een "bodemproduct", zijnde de hoogstkokende.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures