Springen naar inhoud

zoutionen gaan moeilijk door de celmembraan..


  • Log in om te kunnen reageren

#1

dumery

    dumery


  • >250 berichten
  • 321 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 12:37

Als de zoutconcentratie in de omgeving van een organisme hoger (of lager) is dan die in de cel(len) van het organisme dan moet deze zich aanpassen, omdat verschillende zoutconcentraties dezelfde concentratie willen bereiken.

alleen het water kan tussen het organisme en de omgeving diffunderen, omdat zoutionen moeilijk door de celmembraan heengaan.


is het dan wel zo dat zoutionen makkelijk worden opgenomen maar niet makkelijk worden afgestaan ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Heezen

    Heezen


  • >250 berichten
  • 481 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 12:41

Even een opmerking: de term ''zoutionen'' is chemisch niet verantwoord.. [rr]

Je hebt het over osmose: Dit is, dat als je een semi permeabel membraan hebt, en deze membraan scheidt twee vloeistoffen met een ander gehalte opgeloste zouten ( ionen) , dat de water die kant op gaat zodat de concentratie ionen verschil kleiner wordt..
De ionen kunnen ( volgens mij) niet door de membraan heen, ( Correct me if I am wrong)
Procrastination is like masturbation; it's all fun and games till you realize you just fucked urself..
Correct me if I'm wrong.

#3

Bas

    Bas


  • >250 berichten
  • 824 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2007 - 16:22

Voor de opname van ionen is de cel afhankelijk van ionkanalen die actief of passief bepaalde ionen kunnen doorlaten. De cel kan de opname meestal zelf reguleren. Ionkanalen zijn ionspecifiek en zitten in de celmembraan.
Ik wou dat ik een elektron was, dan kon ik altijd paren





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures