Springen naar inhoud

[ Elektronica ] Multisim


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cerium

    Cerium


  • >250 berichten
  • 449 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2007 - 14:15

Hallo,

Ik weet niet of dit de juiste plaats is om deze vraag te stellen, maar ik zou niet weten waar ik er anders mee heen moet.

Is er hier iemand die bekend is met multisim 8? Ik zit daar namelijk met een lastig probleem. Als ik de oscilloscoop wil aansluiten heb ik gemerkt dat er per kanaal maar 1 ingangsklem is. Dit is vervelend. Want ik zou de spanning tussen 2 punten willen meten. Je zou dan kunnen zeggen dat ik een aarding voorzie waar ik normaal de tweede klem zou aansluiten, maar dit blijkt niet te werken.

Kan iemand mij hierbij helpen?

Bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bram2

    bram2


  • >250 berichten
  • 255 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2007 - 14:26

Ik ken het programma helemaal niet, maar kun je niet eenvoudigweg gewoon een verschilversterker maken met versterkingsfactor 1. Zodat je aan de uitgang verschil van de 2 spanningen krijgt?

#3

Cerium

    Cerium


  • >250 berichten
  • 449 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2007 - 15:20

Ok, dat zal ik eens proberen. Bedankt

#4

Mark-123

    Mark-123


  • >25 berichten
  • 98 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2007 - 15:37

In multisim 2001, wat waarschijnlijk een oudere versie is dan degene die jij gebruikt, heeft een scoop vier ingangen: A, B, G en T. Hierbij zijn A en B verschillende kanalen, en is G de gemeenschappelijke ground. Op ingang T kun je een triggersignaal aansluiten. Ik kan me niet voorstellen dat het er bij Multisim 8 heel anders uit zal zien. Succes





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures