Springen naar inhoud

Vertaling aanhalingstekens niet goed


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44874 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 maart 2007 - 14:56

IN hoofdstuk 3 van de microcursus zoeken met Google is er volgens mij iets misgegaan met aanhalingstekens bij de vertaling van phpbb naar invision. (elders op het forum dus mogelijk ook, maar dat is me nog niet opgevallen)

In die cursus wordt bijvoorbeeld gesuggereerd om naar zinnen te zoeken door de woorden uit de zin samen tussen aanhalingstekens te zetten:

google "suiker is slecht voor je tanden"

dat wordt nu echter zů weergegeven:
google \"suiker is slecht voor je tanden\"

Nou werkt dat gelukkig inclusief die schuine strepen in het google-zoekvenster net zo goed (net getest), maar het is toch voor verbetering vatbaar.

Veranderd door Jan van de Velde, 18 maart 2007 - 14:56

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 maart 2007 - 15:00

Dat lijkt me een foutje afkomsting te zijn uit de php taal waar je " en ' telkens moet escapen als je wilt dat die werkelijk als " of ' wordt bekeken (de normale betekenis van " en ' is om een string, variabele of wat dan ook af te sluiten). Ik denk eerlijk gezegd dat het er nu niet meer uit te halen is zonder weer de hele database te doorlopen. Mss weet bart of rogier het wel te fixen :)

Veranderd door Cycloon, 18 maart 2007 - 15:00


#3

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44874 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 maart 2007 - 15:13

http://www.wetenscha...s...st&p=262978

vanaf dit bericht kun je zien dat het niet overal misgaat, maar soms in ťťn bericht wťl ťn niet.... :)??:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 maart 2007 - 15:35

Het lijkt dus enkel in de quotes voor te komen. Waarschijnlijk was er voor de gewone posts op gelet, maar voor de quotes dus niet.

#5

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44874 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 maart 2007 - 16:00

die googlecursus staat niet in quotes, al is een verbeterde versie vaak wel gemaakt door een oudere versie te quoten zodat de opmaakcodes meegaan en vervolgens de quote-codes te verwijderen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#6

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 maart 2007 - 16:16

Ja ik zie nu ook dat wanneer een " of ' in opmaakcodes staan dat er een \ wordt voorgeplaatst. Bij normale tekst gebeurt het niet.

#7

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 maart 2007 - 16:21

Niet alles is perfect gegaan bij de conversie, en daar is dit er een van.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures