Springen naar inhoud

Appelmoes conserveren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ticom

    ticom


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2007 - 15:47

Wij moeten op school voor de vakken economie, scheikunde en tekenen het "appelmoesproject" maken.
Hierbij moeten we appelmoes maken, zelf een etiket ontwerpen en het daarna verkopen.
Alleen het probleem is dat we de appelmoes vrijdag (morgen, kregen we vandaag pas te horen, snel alles inkopen) moeten maken en pas de vrijdag daarop mogen verkopen.
Hier zit dus een week tussen waarin de appelmoes op kamertemperatuur staat. Hoe kunnen wij die appelmoes goed houden? (zodat hij niet bruin wordt of begint te schimmelen)
Het is ook de bedoeling dat hij nog een tijdje goed blijft (paar weken) bij de mensen die hem kopen.
Hoe zouden we dat moeten aanpakken?
Vacium in de potten doen lukt niet en we kunnen hem ook niet gekoeld bewaren.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2007 - 15:51

als je appelmoes maakt is die warm, als je het warm in de schone potten doet, en direct sluit, kan je het volgens mij lang bewaren.

#3

ticom

    ticom


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2007 - 18:25

als je appelmoes maakt is die warm, als je het warm in de schone potten doet, en direct sluit, kan je het volgens mij lang bewaren.

Ja, maar wij doen het in tubes (van de apotheek) inplaats van potten, dus luchtdicht afsluiten gaat waarschijnlijk niet lukken.

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8248 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 maart 2007 - 19:03

Dat zou ook mijn eerste keuze zijn. Wecken is een oude methode die door de personen die zelf spullen inmaken nog steeds veelvuldig wordt gebruikt.

Als je iets goed wilt houden zonder te wecken, dan kom je al snel uit op het toevoegen van verschillende conserveringsmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van EDTA en nisine. Deze voorkomen de groei van bacterien. Om een mooie kleur aan de appelmoes te houden is het van belang dat je het goed hebt verhit. Phenolase zorgt voor het bruin worden van appels nadat ze zijn gesneden. Dit kan in appelmoes ook nog doorwerken. Dit is verder tegen te gaan door bijvoorbeeld citroenzuur toe te voegen. Om de smaak van dit citroenzuur te neutraliseren kan suiker worden toegevoegd. Suiker kan vreemd ook dienen als conserveringsmiddel.

Kijk ook eens hier om meer over conserveringsmiddelen te leren.
"Meep meep meep." Beaker

#5

Lathander

    Lathander


  • >1k berichten
  • 2501 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 maart 2007 - 00:33

als je de tubes eerst moet opendoen om het erin te krijgen en dan weer moet sluiten komt er lucht in

wat reactie betekent en dus onzuiverheid

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures