Springen naar inhoud

Spanningsverschil frame ?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

timm

    timm


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 april 2007 - 08:37

hallo forumgebruikers,

ik heb een probleem. ik zal het even uitleggen
ik heb een frame, een ruitewissermotor , en een acculader (12 volt)

ik heb de ruitenwissermotor op het frame zitten en aangesloten op de acculader.
het frame moet negatief zijn omdat er ook nog een ontsteking van de auto bij moet komen (voor de bogie)
maar er doet zich een raar verschijnsel voor
als ik meet tussen het frame en de plus van de voeding meet ik 14 V.
dat is normaal
maar dan meet ik tussen het frame en de min van de voeding en dan krijg ik 25 V. :D
hoe kan dit?
heb ik iets verkeerd aangesloten?
ik heb gewoon de plus van de motor op de plus zitten, en de min op de min.

wie kan mij helpen?

gr Timm

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

timm

    timm


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 april 2007 - 08:52

er zitten 5 aansluitingen op

Alleen staan daar allemaal nummers op en heb ik een massa, rode en een groene draad plus nog 2 aansluitpunten waar ik ook niets vanaf weet.
Van links naar rechts: 31 (massa), 53 (groen en ?), 31B (?), 53B (rood en ?), 53A (?).





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures