Springen naar inhoud

Smelten van suiker


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ntstudent

    ntstudent


  • >250 berichten
  • 577 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 april 2007 - 10:27

Hallo,

ik heb een vraagje, hoe smelt ik eigenlijk suiker? Want ik zie in mijn binas dat het een smeltpunt heeft van ongeveer 180+ graden. Dus als ik het verwarm naar 190 graden dan hoort suiker te smelten, maar het verbrandt veel eerder dan het smelt, dus gaat het ontleden.

Dus wat betekend dan het smeltpunt in de binas?

Hartelijk bedankt :(

Veranderd door ntstudent, 22 april 2007 - 10:27

To invent something you need to see what everyone sees, do what everybody does and think that nobody has though of.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44893 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 april 2007 - 10:48

hoe smelt ik eigenlijk suiker? Want ik zie in mijn binas dat het een smeltpunt heeft van ongeveer 180+ graden. Dus als ik het verwarm naar 190 graden dan hoort suiker te smelten, maar het verbrandt veel eerder dan het smelt, dus gaat het ontleden.

bedoel je dat je geprobeerd hebt suiker te smelten? Pannetje te warm gemaakt misschien?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

ntstudent

    ntstudent


  • >250 berichten
  • 577 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 april 2007 - 14:14

nee :(, ik ben alleen benieuwd wat dat smeltpunt betekend van suiker... het verbrandt toch eerder dan het smelt?
To invent something you need to see what everyone sees, do what everybody does and think that nobody has though of.

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44893 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 april 2007 - 14:51

... het verbrandt toch eerder dan het smelt?

hoe kom je daarbij dan?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

qrnlk

    qrnlk


  • >5k berichten
  • 5079 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 22 april 2007 - 17:58

Tijd voor een experiment!

http://en.wikipedia.org/wiki/Caramel

Veranderd door qrnlk, 22 april 2007 - 18:00

Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures