Springen naar inhoud

Gebruikt een transformator altijd stroom?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Erik Leppen

    Erik Leppen


  • >250 berichten
  • 368 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 mei 2007 - 21:18

Ik heb een transformator met een knop erop om de uitgaande stroom te regelen, voor een modelspoorbaan gebruikt om de snelheid van de trein te regelen. Gebruikt deze ook stroom als er geen uitgaande stroom is? Want het overvoeren van de stroom van de ene stroomkring naar de andere, gaat via elektromagnetisme. Wordt het magnetische veld ook opgewekt als er geen uitgaande stroom is?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 mei 2007 - 21:36

Wanneer je transformator niet in de stekker zit gaat hij geen energie verbruiken, vanaf dat je hem aanluit gaat hij wel energie verbruiken, ook wanneer hij niet belast wordt. Dit komt daar de verliezen in de transformator!
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#3

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 mei 2007 - 21:47

Het magnetisch veld wordt altijd opgewekt, ook als er aan de uitgang geen stroom wordt afgenomen.
Maar de stroom die nodig is om het magnetisch veld op te wekken is maar een fractie van de nominale stroom.

#4

qrnlk

    qrnlk


  • >5k berichten
  • 5079 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 11 mei 2007 - 23:09

Hoe zit het met die moderne computer voedingen?

http://en.wikipedia....er_power_supply

Veranderd door qrnlk, 11 mei 2007 - 23:17

Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

#5

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2007 - 07:42

Hoe zit het met die moderne computer voedingen?

Ook deze gaat een bepaalde hoeveelheid energie verbruiken.
Meestal is dit niet alleen de computer maar ook de adapter van de modem, router, printer, ... . Al deze adapters gaan een hoeveelheid energie verbuiken.
Daarom is het handig deze in een stekkerblok te steken die je kan uitschakelen, zo hoef je niet elke toestel uit te schakelen.
Bij een computervoeding gaat het verlies niet zo heel groot zijn, dit komt omdat de transformator hierin heel klein is. Het vermogen dat hij geeft kan men bekomen door de transformator met een elektronische schakeling aan en uit te schakelen. Het moment dat hij aangeschakeld wordt, dan gaat men de transfo overbelasten. Dit aan en uit schakelen gebeurt enkele keren per seconde, zo krijgt men een relatief groot vermogen uit een kleine transfo!
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures