Springen naar inhoud

Smelttemperaturen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

zoe

    zoe


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 mei 2007 - 13:15

Heb even een vraagje:

Waarom stijgt de smelt-en kooktemperaturen van koolstofverbindingen (met karakteristieke groepen, dus zoals esters, alkaanzuren,...) naarmate de keten langer wordt?

Dank je :wink:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Brinx

    Brinx


  • >1k berichten
  • 1433 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 23 mei 2007 - 15:12

Als Engels geen probleem is, hier is een korte uitleg:

http://www.elmhurst....boilingpts.html

Er wordt daar verteld dat langere ketens hogere smelt- en kookpunten hebben omdat de intermoleculaire aantrekkingskrachten tussen lange ketens groter zijn dan bij korte ketens. Ook kunnen langere ketens 'in de war' komen, wat het ook moeilijker maakt om ze te ontwarren (hoger smelt- en kookpunt).

#3

zoe

    zoe


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 juni 2007 - 09:59

Bedankt om te antwoorden! Het heeft in ieder geval geholpen; ik kan er eindelijk aan uit pi.gif





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures