Massa stroom n2

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 1

Massa stroom n2

Hallo mensen,

ik heb stikstof pakketten met een begin druk van 200 bar

via een lange leiding ga ik een test loop vullen met stikstof tot 6 bar

nu moet er een overdruk klep op de loop komen. Nu is dus de vraag hoe bereken ik de

worst-case massa stroom in de loop.

Gegevens:

begindruk: 200 bar

einddruk 6 bar

leiding: 1" XXS, binnen diameter dus 0.015m

lengte leiding: 100m

Hoe pak ik dit aan?

Groeten Roel

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 4.168

Re: Massa stroom n2

Uit je taalgebruik leid ik af dat je bij een bedrijf werkt. Dan zal daar ook wel een veiligheidsspecialist werken die je hierover zou moeten kunnen adviseren.

Het is mogelijk om met speciale grafieken of formules het debiet door de leiding te berekenen maar het zal je duidelijk zijn dat dat fors zal zijn. Daar wil je niet voor moeten ontwerpen. Ik neem aan dat er in die leiding niet alleen een open-dicht-klep maar ook een regelklep (regelventiel) zit met een inwendige diameter die veel kleiner is die die 15 mm van de leiding. In vol open stand is dat dan de weerstand die het worst-case stikstofdebiet bepaalt waar de veiligheidsklep (overdrukklep) voor ontworpen moet worden. Die regelklep dient dan duidelijk gemarkeerd te worden met een speciaal label (of wat de standaard in jouw bedrijf is) dat die klep niet vervangen mag worden door een ander of groter type omdat dat invloed heeft op veiligheidsklep nr.....

Komt er alleen een open-dicht-klep in de leiding dan geldt eigenlijk hetzelfde: zorg dat de inwendige diameter klein is t.o.v. die 15 mm leiding en markeren met speciaal label.
Hydrogen economy is a Hype.

Reageer