Vn overdrijven aids-epidemie

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Vn overdrijven aids-epidemie

De Verenigde Naties (VN) overdrijven de omvang van de Aids-epidemie en weigeren in Afrika de belangrijkste oorzaak - wijdverspreide promiscuïteit - aan te pakken, om culturele en politieke redenen.


Lees meer ... Elsevier
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Vn overdrijven aids-epidemie

De ernst van de Aids-problematiek in Afrika is volgens Epstein grotendeels te wijten aan de seksuele moraal, waarin meerdere sekspartners tegelijkertijd de norm zijn.


Terugbrengen van het aantal sekspartners is de beste manier om verspreiding van het hiv-virus tegen te gaan, maar Unaids weigert om politieke en culturele redenen die boodschap te verkondigen, concludeert Epstein.
Je kan dat niet verkondigen omdat je dan mensen verteld wat wel en wat niet te doen, de politieke reden daarvoor is dat je dat gewoon niet mag. Je kunt mensen niet beletten prumiscius (leuk woord) te zijn zonder hun vrijheid af te breken. Je mag ze natuurlijk wel advies geven. Dat doet het katholieke geloof ook, maar iedereen valt die aan voor hun condoom politiek, als je maar een sexpartner hebt, heb je geen condoom nodig.

Reageer