Springen naar inhoud

Peptiseren en vulkaniseren van eiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jeljer

    Jeljer


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2007 - 14:59

Tijdens een onderzoek naar reinigingen kwam ik het volgende tegen:

NaOH zou een goede peptiserende werking van eiwitten hebben, waardoor deze zouden oplossen in water. Wat houdt dit precies in? Worden de N-bindingen dan verbroken of aangemaakt, of heeft het niets met deze peptide-bindingen te maken.

Verderop kom ik tegen dat een te hoge concentratie NaOH ervoor kan zorgen dat je eiwitten vulkaniseren. Vulkaniseren houdt in dat er S-bindingen worden gevormd, maar waar komt deze zwavel dan vandaan?

Zou iemand me kunnen helpen bij deze vragen?

Bij voorbaat dank!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 05 juni 2007 - 16:21

Peptiseren betekent algemeen: dispergeren. Er vormt zich een colloidale oplossing.
Er worden geen N-bindingen gebroken of aangemaakt.

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Diverse aminozuren bevatten een S-atoom.
Hydrogen economy is a Hype.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures