Notinventedyet.nl platform voor jonge uitvinders

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 1

Notinventedyet.nl platform voor jonge uitvinders

NotInventedYet.nl zoekt Willie Wortels

TNO start internetcompetitie voor ideeën die de toekomst positief veranderen

TNO daagt jonge creatieve geesten uit om deel te nemen aan de wedstrijd Not Invented Yet (NIY), een web-based competitie waarbij de deelnemers worden uitgenodigd om originele ideeën te bedenken die onze toekomst op een positieve manier kunnen veranderen. Deelnemers kunnen hun creatieve ideeën op de website www.notinventedyet.nl posten in de vorm van een twee minuten durend videofragment. Het beste idee wordt in samenwerking met TNO ten uitvoer gebracht. De competitie is opgezet ter ere van het 75-jarig jubileum van TNO en gaat vandaag van start.

Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen op originaliteit en impact van het idee, haalbaarheid en realiseerbaarheid van het concept en de kwaliteit en creativiteit van het filmpje. Daarnaast is het voor iedere deelnemer belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te genereren van website bezoekers. Het winnende idee wordt in samenwerking met TNO ten uitvoer gebracht. De nummers twee en drie krijgen een eervolle vermelding en een mooi prijzenpakket. Daarnaast worden er ook maandelijks winnaars gekozen. Uiteindelijk worden er 20 finalisten geselecteerd, die in november strijden om de hoofdprijs.

Iedereen loopt wel eens met een geniaal idee rond, waar hij of zij vervolgens niets mee doet. Op de website zijn reeds enkele van deze ideeën te vinden. Kijk op www.notinventedyet.nl. Bijvoorbeeld het idee voor een boek met ingebouwde muziekspeler die per pagina verschilt of het idee om door middel van het scannen van productcodes met je telefoon je boodschappenlijstje direct door te sturen aan de supermarkt.

De actie richt zich met name op de creatieve Universitaire en HBO-opleidingen zoals de Technische Universiteit of de Hogeschool voor de Kunsten. Natuurlijk worden mensen met een creatieve geest en die het leuk vindt om iets te laten zien wat ze zelf hebben bedacht en gemaakt niet uitgesloten. Met deze competitie nodigt TNO jongeren uit kennis te maken met hun mogelijk nieuwe werkgever.

Op de website (www.niy.nl) vind je meer informatie over deelname aan de competitie.

Reageer