Dieet en beweging helpen tegen sterfte borstkanker

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2.005

Dieet en beweging helpen tegen sterfte borstkanker

WASHINGTON - Vrouwen die veel groente en fruit eten en ook matige lichaamsbeweging nemen, hebben een veel kleinere kans om te overlijden bij terugkomende borstkanker. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Californië-San Diego.


Lees meer... Nu.nl
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

Berichten: 94

Re: Dieet en beweging helpen tegen sterfte borstkanker

De relatie tussen kanker en voeding is al langer bekend. Zo steeg het aantal kankergevallen, na een daling, na de 2e wereldoorlog in Nederland, waarschijnlijk omdat ongezonde produkten, zoals suikerprodukten, meer voorradig werden.


In sommige landen is het aantal kankersteftes veel lager dan in het westen, en ook hier ligt het voedselpatroon voor de hand.


Het lijkt wel of de relatie kanker en voeding niet politiek correct is want om de haveklap verschijnen berichten dat het eten van groente en fruit, nauwelijks effect heeft op het ontstaan van kanker.


Ik vermoed dan men hierbij mensen vergelijkt die weinig groenten en fruit eten met mensen die nog veel minder groenten en fruit eten. Ik denk dat alleen een radicale verandering in voeding een te meten statistisch effect heeft.


Eerder vond men een relatie tussen darmkanker en het eten van stokbrood. In Frankrijk schijnt meer darmkanker voor te komen, daar tegenover staat dat sommige kankervormen minder vaak voorkomen in Frankrijk. Vermoed wordt dat dit komt doordat men aldaar veel rode wijn drinkt, die boordevol anti-oxidanten zit en nog meer nuttige stoffen bevat.

Reageer