Antibacteriële producten: zinloos en gevaarlijk

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2.005

Antibacteri

Huishoudelijke producten met antibacteriële eigenschappen zijn populair, maar volgens wetenschappers brengen ze juist sterke en gevaarlijke bacteriestammen voort.


Zepen, doekjes, sponzen, afwasmiddel, zelfs matrassen en lamellen, steeds meer producten bevatten bacteriedodende middelen. Daarmee spelen fabrikanten slim in op smetvrees en hygiënehype. Maar de producten vormen mogelijk juist een gevaar voor de volksgezondheid.


Lees meer... Elsevier
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: Antibacteri

Logisch, je creëert resistente stammen waar we alleen maar zieker van kunnen worden. Mensen moeten niet de bacteriën willen doden maar hun weerstand ertegen verhogen, wat je doet door blootstelling en een goede gezondheid (voldoende slapen en gezond eten dus). Het is wachten op de multiresistente, luchtoverdraagbare, ziekteverwekkende bacterie. (TBC, iemand?)
Appareo decet nihil munditia?

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Antibacteri

Wel, je zorgt er ook voor dat de huidige resisente bacteriën meer 'voedsel' hebben en er dus minder competitie is. Bacteriën zijn overal, het is zo zinloos om ze te proberen bestrijden totdat ze echt allemaal dood zijn.

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Antibacteri

Aan de andere kant, een matras waar je 5 jaar op hebt geslapen is echt heel erg vies van binnen. Als een soort spons absorbeert het al je huidschilvertjes.

Gebruikersavatar
Lorentziaan
Berichten: 5.079

Re: Antibacteri

Antibacteriële middelen zouden eigenlijk alleen maar in ziekenhuizen en laboratoria gebruikt moeten worden. Veel van deze stoffen komen uiteindelijk in het oppervlakte water en als de concentratie hoog genoeg worden kunnen er hele gemene ziekteverwekkers getraind worden waar geen enkel middel nog tegen werkt. Voor huishoudelijk schoonmaken is zeep en water gezonder.
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.



There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

Berichten: 94

Re: Antibacteri

Eindelijk lees ik ook iets verstandigs. In de veeteelt wordt heel veel gebruik gemaakt van antibiotica. Het gevolg is dat rauw vlees levensgevaarlijk is geworden, want de bacteriën die daarop zitten zijn resistente jongens.


Vroeger kreeg vee geen antibiotica en had je ook minder gevaar te duchten van bijvoorbeeld de E-colli bacterie.

Reageer