Springen naar inhoud

.iso bestand


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Sybke

    Sybke


  • >250 berichten
  • 599 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 juni 2007 - 13:49

Ik heb iets gedownload, en het bestandstype is .iso. Hoe open ik .iso?

Veranderd door Sybke, 23 juni 2007 - 13:50


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24052 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 juni 2007 - 13:52

Dat is een zogenaamde "image", je kan die bijvoorbeeld "mounten" als of het een echte disk is.
Als dat allemaal chinees is, neem dan een kijkje op deze pagina voor meer informatie.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 juni 2007 - 14:48

mounten kan met deamon tools http://www.daemon-to...nouncements.php
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#4

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 juni 2007 - 15:31

Of je schrijft het bestand gewoon op een CD via Nero ofzo. Dan is het naderhand vrij toegankelijk. Moet je wel opletten dat je in Nero aangeeft "branden vanaf ISO" en zeker niet gewoon voor "data" kiezen, want dan staat de ISO file gewoon op je CD.
Ik meen dat je een ISO ook kon openen met WinRar (zonder al dat mount gedoe).

#5

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 juni 2007 - 16:24

ja, 7-zip doet dit ook als ik mij niet vergis
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#6

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 juni 2007 - 18:26

Je kan iso's "uitpakken" met winrar maar dat loopt niet altijd ok. Ik heb wel enkele iso's gehad die ik niet kon installeren na het uitpakken met winrar. De beste methode blijft mounten met deamon tools of op cd branden.

#7

Iwerke

    Iwerke


  • >250 berichten
  • 407 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 juni 2007 - 19:46

Het grootste probleem met .iso files is dat er soms een extra encoding bij is gebeurd. Wat resulteerd dat je deze eigenlijk best altijd met poweriso mount.
Dat is ook de reden waarom dat unpakken met winrar soms gaat en soms niet.
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
_-'-.Albert Einstein.-'-_

#8


  • Gast

Geplaatst op 23 juni 2007 - 21:17

MagicISO is het programma dat je moet hebben ! http://www.magiciso.com/download.htm

#9

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juli 2007 - 08:20

Hallo,

Ik heb een bestand dat .IMG genaamd is. Het is geen image maar een programma. Hoe kan ik dit programma installeren? Ik post het in deze topic omdat ik dacht dat het waarschijnlijk wel op een gelijkaardige manier moet gebeuren dan een .iso file.
Moet ik het eerst op DVD schrijven of kan het ook rechtstreeks vanop mijn HD.
Eerst waren het 3 apparte bestanden van elk ongeveer 650MB, 1 bestand was een .exe en de andere 2 waren .rar
Door de .exe uit te voeren werd er 1 groot bestand gemaakt met de extensie .IMG

Alvast bedankt voor de hulp.
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#10

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juli 2007 - 08:45

Hallo,

Ik heb een bestand dat .IMG genaamd is. Het is geen image maar een programma. Hoe kan ik dit programma installeren? Ik post het in deze topic omdat ik dacht dat het waarschijnlijk wel op een gelijkaardige manier moet gebeuren dan een .iso file.
Moet ik het eerst op DVD schrijven of kan het ook rechtstreeks vanop mijn HD.
Eerst waren het 3 apparte bestanden van elk ongeveer 650MB, 1 bestand was een .exe en de andere 2 waren .rar
Door de .exe uit te voeren werd er 1 groot bestand gemaakt met de extensie .IMG

Alvast bedankt voor de hulp.


Het is al opgelost, ik heb het .IMG bestand geopend met Winrar en zo kon ik de setup activeren.
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#11

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juli 2007 - 10:08

Het is al opgelost, ik heb het .IMG bestand geopend met Winrar en zo kon ik de setup activeren.


Het is precies toch nog niet opgelost, het bestand waarover ik het had is het OS Windows VISTA.
Ik heb het bestand dus geopend met WinRar en dan dubbelklik op de setup.exe.
Nadat ik de setup starte begon WinRar met het uitpakken van de bestanden, dit duurde ongeveer een 5 minuten.
Dan starte uiteindelijk de installatie van VISTA.
Wanneer men computer tijdens de installatie opnieuw moest opstarten blokkeerd hij op het percentage waar hij voor het opstarten was beland.
Moet ik dan toch de .IMG file branden als ISO op een DVD of moet ik gewoon de file volledig uitpakken op mijn externe HD. (Nu had ik hem niet volledig uitgepakt, enkel de setup opgestart van in de Rar file).

PS: het gaat om legale software dus niet afkomen dat het daar verkeerd gaat :D
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#12


  • Gast

Geplaatst op 02 juli 2007 - 11:05

Of mounten met daemon tools kan ook, dan hoef je niet te branden

#13

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juli 2007 - 11:51

Ik zou hem toch graag op DVD zetten zodat ik makkelijk kan installeren op verschillende pc's. Doordat ik de .IMG reeds geopend heb met WinRAR heeft het bestand de vorm .RAR aangenomen en heeft het volgens mij niet veel zin als ik nu het bestand met nero als ISO op men DVD zet.

Het type bestand is nog steeds .IMG, hij wil het alleen constant openen met WinRAR

Veranderd door Ruben01, 02 juli 2007 - 11:52

BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#14

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juli 2007 - 13:57

Ik zou hem toch graag op DVD zetten zodat ik makkelijk kan installeren op verschillende pc's. Doordat ik de .IMG reeds geopend heb met WinRAR heeft het bestand de vorm .RAR aangenomen en heeft het volgens mij niet veel zin als ik nu het bestand met nero als ISO op men DVD zet.

Het type bestand is nog steeds .IMG, hij wil het alleen constant openen met WinRAR


Ik heb het bestand opnieuw geopend met NERO 7 en nu wil hij het precies wel branden als een ISO bestand, straks ga ik nog een proberen om te installeren.
Zijn er nog al mensen die problemen gehad hebben bij het installeren van windows VISTA?
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#15


  • Gast

Geplaatst op 02 juli 2007 - 15:38

Misschien is het verstandig om op de website van de ontwikkelaar van je prog. te kijken of deze
ook op vista uitgevoerd kan worden.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures