Springen naar inhoud

Boole algebra


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Sasbeeg

    Sasbeeg


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2007 - 20:38

Hoi allemaal,

weten jullie de volgende uitdrukking goed te vereenvoudigen aan de hand van Boole Algebra? Vind het normaal niet zo moeilijk, maar deze uitdrukking kan ik op een of andere manier echt niet oplossen:

F = A * [(B(niet) + C(niet) * (D + A(niet) * B)](niet)

Waar ik (niet )achter heb gezet daar bedoel ik mee, de letter met een streepje erboven, d.w.z. de inverse van die letter. Elke letter staat voor een 0 of een 1.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 juni 2007 - 20:40

Dat is toch eerder wiskunde dan natuurkunde < elektriciteit en magnetisme?
Misschien krijg je het meeste respons in huiswerk & practica, verplaatst.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

oscar2

    oscar2


  • >250 berichten
  • 271 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2007 - 21:15

F = A * [(B(niet) + C(niet) * (D + A(niet) * B)](niet)

Even wat uitproberen:

A = 0 => F = 0
A = 1 => F = [(B(niet) + C(niet) * D ](niet)

B = 0 => F = 0
B = 1 => F = A * [C(niet) * (D + A(niet))](niet)

F is dus altijd nul tenzij A en B allebei 1 zijn.

Dus: F = A*B*[C(niet)*D](niet) = A*B*(C+D(niet))

Maar kan je dat ook niet gewoon stap voor stap vinden?
F = A * [(B(niet) + C(niet) * (D + A(niet) * B)](niet)
= A*B*(C+D(niet)*(A+B(niet))
= A*B*C+D(niet)*(A*B*A+A*B*B(niet))
= A*B*C+D(niet)*A*B
= A*B*(C+D(niet))





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures