Springen naar inhoud

Draadloze deurbel probleem


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Gibeon

    Gibeon


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 juli 2007 - 12:59

Hallo allemaal

Ik heb een draadloze deubel gekocht om die om te bouwen. De bedoeling is heel simpel, 1e keer drukken=aan, 2e keer is uit.
Maar de deurbel geeft nu 3x een toon en ik wil 1 puls. Ik heb er een lampje op aan gesloten en die blijft wel de hele tijd branden, maar niet even fel. Het lijkt er op dat het wisselspanning is, rond de 7-8 volt

Mijn vragen:
1. Wat voor relais heb ik nodig?
2. Dat werkt vast niet op wisselspanning, dus ik neem aan dat ik aan een soort gelijkrichter moet. Is dit dan ook te combineren met een transistor zodat ik gewoon 1 korte puls heb? Vertraging maakt niet uit.
3. Ik ben een leek, dus liefst simpele antwoorden :D

Alvast bedankt,
Gibeon

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 juli 2007 - 19:01

Je moet gewoon "uitkoppelen" direct na je HF ontvanger, dan heb je het signaal dat gegeven wordt bij het drukken. Het probleem is natuurlijk om dit terug te vinden op zo een mooi SMD printje zonder schema of iets. Althans als dat ding werkt zonder codeslot...
Is het niet simpeler om zelf iets in elkaar te gooien met twee kleine HF modules? Wat wordt het doel eigenlijk?

#3

Gibeon

    Gibeon


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2007 - 16:57

Er staan wel codes op m'n print, dat wel. (c1 tm 9, wat d'tjes enzo)
Zelf iets maken is geen optie 1. ik ben leek 2. dit is veel goedkoper, 6,50 incl batterijen en al.
Het maakt niet uit als het langzaam werkt ofzo. Maar zelf dacht ik dat het met een condensator wel te doen was, maar wie ben ik :D

#4

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2007 - 17:36

6.5€ enkel voor je deurbel, daar komt nog wat "rand apperatuur" bij.
Het probleem is dat je aan de hand van het uitgaande signaal niet kan detecteren hoeveel keer er gedrukt is. Want als je twee keer kort achter elkaar drukt hoor je waarschijnlijk evenzeer maar drie toontjes, net als bij één keer drukken. Of vergis ik mij hierin?
Als je zegt één keer drukken is aan, nog eens drukken is uit dan is het een heel stukje eenvoudiger. Dan moet je direct na je HF module gewoon een ontdenderschakeling zetten gevolgd door een flipflop die zodanig geschakeld is dat hij bij elke puls van uitgang wisselt. Deze laat je dan een relais driven en klaar.
Wat je vraagt is niet zo simpel met gewone componenten, want hoe moet het ding zich gedragen als je één keer drukt en twee min later nog eens één keer. Is dit hetzelfde als twee keer kort na elkaar drukken?

#5

Gibeon

    Gibeon


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2007 - 18:28

Wat je vraagt is niet zo simpel met gewone componenten, want hoe moet het ding zich gedragen als je één keer drukt en twee min later nog eens één keer. Is dit hetzelfde als twee keer kort na elkaar drukken?

Ja, er zal waarschijnlijk minimaal 1 min tussen zitten. Dus dat is geen probleem.
Helaas is m'n multimeter niet goed genoeg om te meten hoeveel volt er uit komt, maar zal rond de 7 volt zitten in de "toon" en daartussen 3 volt ofzo.

#6

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2007 - 18:33

En waarom zou je eigenlijk willen dat één keer drukken aan is en twee keer uit. Je kan toch beter maken drukken is van toestand wisselen. Want als ie uit is kan je nog zoveel als je wil twee keer achter elkaar drukken, er verandert toch niets. Daarbij gaat de schakelen dat dan waarschijnlijk interpreteren als één druk met als gevolg dat ie terug aan gaat.
Als je bovenstaande toepast (één keer drukken is van toestand veranderen) dan kan je werken met een simpel tellertje met daarvoor een smith trigger en als hij op drie komt schakelt hij.

#7

Gibeon

    Gibeon


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2007 - 19:27

En waarom zou je eigenlijk willen dat één keer drukken aan is en twee keer uit. Je kan toch beter maken drukken is van toestand wisselen. Want als ie uit is kan je nog zoveel als je wil twee keer achter elkaar drukken, er verandert toch niets. Daarbij gaat de schakelen dat dan waarschijnlijk interpreteren als één druk met als gevolg dat ie terug aan gaat.
Als je bovenstaande toepast (één keer drukken is van toestand veranderen) dan kan je werken met een simpel tellertje met daarvoor een smith trigger en als hij op drie komt schakelt hij.

Eh, dat bedoelde ik :D
"1e keer drukken=aan, 2e keer is uit."

Dat maakt het al weer stukken makkelijker zo te horen.

#8

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 juli 2007 - 19:54

Als je eens even de juiste niveaus weet te bepalen dan kan je dat misschien met een smith trigger en een counter oplossen. Alleen zal die counter niet verder dan zes mogen tellen, bij zes moet ie in feite resetten. Valt wel op te lossen hoor.
Wacht ook de oplossingen van de anderen eens af, kheb nu één denkpiste voor ogen, maar er zijn honderd manieren om zoiets tot een goed einde te brengen.

#9

Gibeon

    Gibeon


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 juli 2007 - 15:57

Als je eens even de juiste niveaus weet te bepalen dan kan je dat misschien met een smith trigger en een counter oplossen. Alleen zal die counter niet verder dan zes mogen tellen, bij zes moet ie in feite resetten. Valt wel op te lossen hoor.
Wacht ook de oplossingen van de anderen eens af, kheb nu één denkpiste voor ogen, maar er zijn honderd manieren om zoiets tot een goed einde te brengen.

Volgens mij heb ik de indruk gewekt dat het 3 tonen waren. Dat is ook wel zo, maar het is 1 lange puls. Kwam ik achter toen ik er een lampje aan deed. Dus tot 3 tellen hoeft volgens mij niet eens.

#10

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juli 2007 - 17:18

Dan is het een kwestie van een smith trigger gevolgd door een flipflop die zodanig geschakeld is dat hij bij elke puls van toestand wisselt. En natuurlijk nog een relais om je last te schakelen mocht dat noodzakelijk zijn.

#11

Gibeon

    Gibeon


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 juli 2007 - 18:20

Ok, er is nu dus een oplossing pi.gif
Maar ik heb dus nog geen idee welke componenten ik nodig heb.
Misschien een beetje rare vraag, maar zou je voor me kunnen kijken wat ik nodig heb ofzo?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures