Springen naar inhoud

ijsazijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

André B.

    André B.


  • >250 berichten
  • 292 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2005 - 23:20

waarom heet geconcentreerd ethaanzuur; ijsazijn? Het ijsgedeelte moet ergens vandaan komen, nietwaar?
4e-jaars Life, Science & Technology: Chemie

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

wigsbol

    wigsbol


  • >250 berichten
  • 284 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2005 - 17:44

http://www.chemdat.d...2520acid&lang=4

Zuiver azijzuur heeft een smeltpunt van 17 °C, dus even beneden kamertemperatuur. Bij lagere temperatuur ontstaan kristallen in de fles die doen denken aan smeltend ijs.

#3


  • Gast

Geplaatst op 09 maart 2005 - 16:56

Wat is precies ijsazijn?

#4

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 maart 2005 - 17:10

IJsazijn is zuiver (98-100%) azijnzuur.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures