Springen naar inhoud

Pc trekt extra geheugen niet


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Sjakko

    Sjakko


  • >1k berichten
  • 1007 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 augustus 2007 - 22:03

Een vriend van mij kwam zojuist met een geheugenkaartje van 1GB aanzetten, voor mij om te proberen. Op het moment heb ik slechts 768MB dus dat leek me een welkome aanvulling. M'n pc trekt het echter niet. Na minder dan een minuut gooit hij zich zonder pardon uit en start opnieuw op. Ik heb meteen de handleiding van m'n moederbord gecheckt, maar aan alle voorwaarden is voldaan aangaande de maximum geheugenwaarden. Wat is hier aan de hand?

Even de maximum waarden:

CPU at FSB 200MHz, it will not support DDR400
CPU at FSB 333MHz, it will not support DDR200

Memory:
3DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3
PC1600 (DDR200)/PC2100 (DDR266)
for 3 DDR DIMM slots, max 3GB;
PC2700 (DDR333) for 2 DDR DIMM slots, max 2GB;
PC3200 (DDR400) for 1 DDR DIMM slot, max 1GB

Mijn CPU werkt op 333MHz en zo staan de FSB jumpers ook. Ik heb zowel alleen de kaart van 1GB geprobeerd, als alledrie de kaarten (1GB, 512MB, 256MB). Ze zijn allemaal PC3200 (DDR400).

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

albert davinci

    albert davinci


  • >1k berichten
  • 3165 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 augustus 2007 - 22:48

Ik ben zelf ook maar een computerleek.
Wanneer je RAM-geheugen installeert moet je er in ieder geval op letten dat je het juiste type installeert. DDR3 is de meest moderne vorm van RAM-geheugen, DDR2 is ouderwetser, DDR1 is nog ouderwetser.
Het verschil zit in de efficiŽntie van de datatransfer van het RAM-geheugen naar de andere delen die met moederbord zijn verbonden.
Je kan dus geen DD2-RAM installeren wanneer jouw computer een aansluiting heeft voor DDR1-RAM.

Het gaat dus om het soort RAM-geheugen.
Kijk hier eens voor meer uitleg.
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

#3

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 augustus 2007 - 16:24

De voeding levert niet genoeg stroom?

#4

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 augustus 2007 - 17:45

Welk besturingssyteem heb je?
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#5

Sjakko

    Sjakko


  • >1k berichten
  • 1007 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 augustus 2007 - 19:11

De voeding levert niet genoeg stroom?

Kan dat? Nu zitten er twee geheugenkaartjes in (256+512) en dan zou hij met ťťn kaartje van 1GB teveel stroom vragen?

Welk besturingssyteem heb je?

Windows XP.

#6

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 augustus 2007 - 11:12

Is het niet zo dat als je FSB op 333 draait, je ook DDR333 werkgeheugen moet hebben?

Wat zegt de pc bij het opstarten, dan teld hij altijd het werkgeheugen op, in een zwart scherm met witte letters, zegt hij 1.7GB?

Je reepje kan natuurlijk gewoon kapot zijn.

Laat hem weer opstarten en kijk als hij weer vast loopt of het reepje erg warm is. Als dit het geval is heb je waarschijnlijk eentje met de verkeerde frequentie.

Mag ik vragen waar je dit verhaal vandaan hebt getoverd?

Memory:
3DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3
PC1600 (DDR200)/PC2100 (DDR266)
for 3 DDR DIMM slots, max 3GB;
PC2700 (DDR333) for 2 DDR DIMM slots, max 2GB;
PC3200 (DDR400) for 1 DDR DIMM slot, max 1GB


#7

Sjakko

    Sjakko


  • >1k berichten
  • 1007 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 augustus 2007 - 12:46

Is het niet zo dat als je FSB op 333 draait, je ook DDR333 werkgeheugen moet hebben?

Dat lijkt me niet. Toen ik de pc nieuw kocht zat er een DDR400 reepje in. Later zelf nog een DDR400 reepje bij gezet. Heeft altijd goed gedraaid.

Wat zegt de pc bij het opstarten, dan teld hij altijd het werkgeheugen op, in een zwart scherm met witte letters, zegt hij 1.7GB?

Dat kan ik nu even niet controleren (reepje is al weer mee terug met de eigenaar). Ik ben ook een beetje huiverig, ik wil niks slopen.

Je reepje kan natuurlijk gewoon kapot zijn.

Ja, zou kunnen. Het reepje lag al best lang bij hem in de kast. Kan in de tussentijd best iets mee gebeurd zijn. De persoon die het geheugen mee bracht zei wel dat het geheugen niet had gefunctioneerd in zijn pc, maar wel in de pc van zijn broer. :D

Mag ik vragen waar je dit verhaal vandaan hebt getoverd?

Jazeker. Hier kwam niet veel magie aan te pas: het stond in het boekje van mijn moederbord.

Veranderd door Sjakko, 08 augustus 2007 - 12:48


#8

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 augustus 2007 - 15:26

Kan dat? Nu zitten er twee geheugenkaartjes in (256+512) en dan zou hij met ťťn kaartje van 1GB teveel stroom vragen?


Ja dat kan, maar als je zegt dat hij het bij die andere persoon in z'n computer niet deed vermoed ik dat die stuk is gegaan bij het insteken ofzoiets.

#9

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2007 - 17:56

De voeding levert niet genoeg stroom?

Geloof ik niet in :D


Is het niet zo dat als je FSB op 333 draait, je ook DDR333 werkgeheugen moet hebben?

Of hoger...


Ja dat kan, maar als je zegt dat hij het bij die andere persoon in z'n computer niet deed vermoed ik dat die stuk is gegaan bij het insteken ofzoiets.

Die persoon had zn RAM spanning op 2.75V staan terwijl dat geheugen maar 2.5V mag hebben ofzo.

Andersom kan natuurlijk ook nog altijd, dat de TS zn mobo niet de juiste spanning geeft voor dat reepje. Maar dan verwacht ik al eerder problemen.

@TS: als je eens tijd teveel hebt: geheugen terug inpluggen en memtest draaien. Google maar eens op memtest86 ofzo.



Ik ben zelf ook maar een computerleek.
Wanneer je RAM-geheugen installeert moet je er in ieder geval op letten dat je het juiste type installeert. DDR3 is de meest moderne vorm van RAM-geheugen, DDR2 is ouderwetser, DDR1 is nog ouderwetser.
Het verschil zit in de efficiŽntie van de datatransfer van het RAM-geheugen naar de andere delen die met moederbord zijn verbonden.
Je kan dus geen DD2-RAM installeren wanneer jouw computer een aansluiting heeft voor DDR1-RAM.

Is niet van toepassing hier aangezien die "troep" niet pincompatible is.

Veranderd door High-Voltage, 10 augustus 2007 - 18:04


#10

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2007 - 18:08

@TS:
Je kan ook eens even instellen dat Windows geen herstart mag doen bij een BSOD.

Nu ik er langer over nadenk komt dit probleem me bekender voor. Alleen vraag ik me af waar ik dat het laatste gezien heb, om nog maar te zwijgen van de oplossing. Valt wel op te lossen als je de errorcode hebt.

#11

High-Voltage

    High-Voltage


  • >250 berichten
  • 384 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2007 - 18:26

*Zucht* Wat heb ik een hekel aan die beperkte bewerktijd.

Maar waar het dus om ging:
Je bent nooit alleen

#12

albert davinci

    albert davinci


  • >1k berichten
  • 3165 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 augustus 2007 - 23:16

Hopelijk zal ieder van jullie het weten; je moet altijd zeer voorzichtig zijn met electrostatische stroompjes. Altijd eerst jouw handen ontladen voordat je het metaal aanraakt en het op een geschikte wijze vervoeren.
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

#13

Sjakko

    Sjakko


  • >1k berichten
  • 1007 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 22:31

Ik ben nogal huiverig om het nog een keer te proberen met ditzelfde geheugenkaartje. Ik sprak vandaag de eigenaar van het kaartje. Hij zei dat hij op internet had opgezocht en zei dat zijn moederbord het merk (GEIL) niet ondersteunde. Nja, daar laat ik het maar bij. Als ik ooit eens extra geheugen aanschaf, dan zal ik wel even gedegen advies inwinnen. Voorlopig voldoet mijn 768MB redelijk.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures