Camerawerk

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 13

Camerawerk

Camerawerk

Hoe weet de regisseur (of cameraman/vrouw) dat er een leuk moment komt; de clou is dat het betreffende moment nooit gepasseerd wordt en dat het moment toch wordt weergegeven.

Ik geef een voorbeeld:

Tijdens een live uitzending van kinderen voor kinderen hoorde je eerst een liedje gezongen worden. Vóór dat de betreffende woorden kwamen van een de eerste zin van het liedje ‘ik heb zo wanzinnig gedroomd’ kwam het meisje in beeld zonder dat ze zong. Pas op het moment dat ze ging zingen kwam het liedje.

Nu is dit een overduidelijk voorbeeld. Maar zo zijn er legio voorbeelden te geven. Ik kan me niet voorstellen dat er ‘tig’ camera’s zijn die dit soort dingen in de gaten houden voor het geval dat.

Gebruikersavatar
Lorentziaan
Berichten: 5.079

Re: Camerawerk

Er wordt vaak 20x meer opgenomen dan uiteindelijk wordt uitgezonden (1 uur opname = 3 minuten uitzending).

Daarnaast is er voor de meeste live shows toch wel een draaiboek en met een beetje ervaring kan men de leuke momenten wel voorspellen. Bovendien is lang niet alles echt live, vaak genoeg is er een paar minuten vertraging zodat men de ondertiteling en ander graphische elementen er aan kunnen toevoegen of schakelen tussen de verschillende cameras (en opdracht geven aan de camera mensen om naar een andere locatie te gaan).
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.



There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Camerawerk

Ook zit de regisseur (of wie dan ook) achter 20 schermpjes met al de camera's hij/zij kan ze dus allemaal tegelijk bijhouden,

Gebruikersavatar
Berichten: 3.507

Re: Camerawerk

Of een goede degelijke voorbereiding:
Rudolf Spoor is regisseur. (...) Eeuwige roem verkreeg Spoor door zijn registratie van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Maxima. Voor het in beeld brengen van de befaamde 'traan van Maxima', oefende hij thuis op zijn vrouw. Hij liet Mer Spoor de cd met 'Adiòs Nonino' horen en filmde haar alsof ze Maxima was. Na twee minuten en twintig seconde kwam 'dè traan' bij zijn vrouw te voorschijn. Precies het moment dat Maxima later ook geen traan over haar wang zou laten sijpelen.
http://www.tweevandaag.nl/index.php?module...2,32355,32353,0

Het fragment: http://www.youtube.com/watch?v=JLrcISr9OlA of een langere: http://www.youtube.com/watch?v=-_DFgFq-LKk

Nu ik het filmpje nog eens bekeken heb lijkt er mij in de tekst een foutje te zitten. Het lijkt er meer op dat het op 3 minuut 20 gebeurt in plaats van 2 minuut 20.
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

Reageer