Trauma

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 1

Trauma

Als een kind van 2 jaar een traumatische ervaring mee maakt, blijft dat dan zijn hele leven bij, kan hij dit zich herrinneren? en in hoeverre kun je een kind van 4 jaar serieus nemen dat hij naamsverandering wil?

Berichten: 8.614

Re: Trauma

Als een kind van 2 jaar een traumatische ervaring mee maakt, blijft dat dan zijn hele leven bij, kan hij dit zich herrinneren?
In de psychologie is er een bepaalde term, nl. infantiele amnesie. Dit is het totale gebrek aan betrouwbare herinneringen aan de eerste drie levensjaren. Zelfs traumatische ervaringen (bijvoorbeeld incest in die periode) kan men zich later meestal niet meer herinneren. Infantiele amnesie verdwijnt gemiddeld rond de leeftijd van 3,5 jaar. Een uitgebreid boek over psychotrauma's waarin ook over infantiele amnesie wordt gesproken, kan je
en in hoeverre kun je een kind van 4 jaar serieus nemen dat hij naamsverandering wil?
Dit is wel een totaal verschillende vraag. Misschien had je dit beter in een ander topic gevraagd. Om op de vraag terug te komen: ik denk niet dat je alle 4-jarigen over één kam kunt scheren.

De Nederlandse wetgeving ken ik niet, maar de Belgische wetgeving zegt bovendien dat een verzoek tot naamsverandering van een minderjarig persoon gezamenlijk door beide ouders ingediend moet worden (tenzij één van de ouders de volledige voogdij heeft gekregen).
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Reageer