Springen naar inhoud

Coderen naar ascii 85


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2007 - 15:49

In volgende codeert men een stukje tekst: (ascii 85)
Geplaatste afbeelding

Waarom doet men dit? Ik zie weinig winst. Waarom die komma's? onder die rode lijn.
Als ik het getal gewoon omzet naar 32 bit getal dan bekom ik net dat, maar dan zonder die komma's.
Hoe zet men dan de volgende stap? Groeten.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

qrnlk

    qrnlk


  • >5k berichten
  • 5079 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 16 september 2007 - 16:27

(1) In USA/UK is het gewoonte op duizendtallen weer te geven met een , (komma) waar wij soms de . (punt) gebruiken.

(2) 32bit value is de waarde (in decimale notatie) van het 32 bit getal. De verdeling in hokjes geeft de breedte aan. Bijvoorbeeld de rij met het label "ASCII" bevat de decimale waarden van steeds 8 bits.
Any sufficiently analyzed magic is indistinguishable from science.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

There is no theory of protecting content other than keeping secrets – Steve Jobs

#3

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2007 - 16:50

oké ik had eerder de link met de vier aparte getallen gelegd maar dan klopt het niet.
Hoe gaat men nu over naar een basis 85 hoe men dat ik het geval basis 2 doet begrijp ik wel maar hoe algemeen? Groeten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures