Springen naar inhoud

Fasen in je huis.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Miker

    Miker


  • >25 berichten
  • 90 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 september 2007 - 21:44

Ik zit met een probleempje.
Volgende maand verhuis ik en ga ik een alternatief voor ethernetkabels moeten vinden. Lange kabels trekken is geen optie en draadloos internet ook eigenlijk niet. Dus bestaat er nog een netwerk creëren via stopcontacten. http://www.devolo.be...ukte/index.html
En ik heb al van mensen te weten genomen, dat alle pc's met de internet adapter in dezelfde fase van stopcontact moeten zitten.

Hoe weet ik dat het stopcontact x een fase heeft van y?
Aangezien het nieuwbouw is, bestaat er mischien een plan van de fasen in mijn huis?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 september 2007 - 21:59

Mag ik off-topic en nieuwsgierig vragen waarom draadloos internet geen optie is?
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#3

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 25 september 2007 - 10:05

Kijk eerst even naar je elektriciteitsmeter. Als dat een 1-fase meter is, dan is je probleem over, want dan zit vanzelf alles op dezelfde fase.
Is het een 3-fasen meter, dan zul je op onderzoek moeten.
De snelste methode: steek een verlengsnoer in een stopcontact en ga daarmee naar het andere stopcontact.
Meet de spanningen tussen het verlengsnoer en het stopcontact in alle mogelijke combinaties. Als je ergens 380V meet, dan zitten ze op verschillende fasen.

#4

Miker

    Miker


  • >25 berichten
  • 90 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 september 2007 - 11:37

Mag ik off-topic en nieuwsgierig vragen waarom draadloos internet geen optie is?

Wel, draadloos is niet zo stabiel, je verliest soms connectie en het is trager dan een kabel.

Kijk eerst even naar je elektriciteitsmeter. Als dat een 1-fase meter is, dan is je probleem over, want dan zit vanzelf alles op dezelfde fase.
Is het een 3-fasen meter, dan zul je op onderzoek moeten.
De snelste methode: steek een verlengsnoer in een stopcontact en ga daarmee naar het andere stopcontact.
Meet de spanningen tussen het verlengsnoer en het stopcontact in alle mogelijke combinaties. Als je ergens 380V meet, dan zitten ze op verschillende fasen.

Dus op mijn elektriciteitsmeter moet er normaal gezien op staan welke fase het is?

#5

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 11:39

Ik verplaats dit even naar elektrotechniek (al kan het ook bij informatica erin)

#6

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 25 september 2007 - 11:44

Dus op mijn elektriciteitsmeter moet er normaal gezien op staan welke fase het is?

Nee, je kunt aan de meter zien of het een 1-fase of een 3-fasen meter is.
Als het een 1-fase meter is weet je nog niet op welke fase je zit, maar dat is verder niet interessant, je weet in ieder geval dat alles in huis op dezelfde fase zit, want er is er maar één.
Geef eens op wat er allemaal op de meter staat, dan kan ik je waarschijnlijk wel vertellen wat voor soort meter het is.

#7

Miker

    Miker


  • >25 berichten
  • 90 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 september 2007 - 15:45

Ok, ik ben even gaan kijken en heb zoveel informatie opgeschreven als ik kon.
Op de meter staat:

Zonnetje (symbooltje voor overdag): 62 kWh
Maantje (symbooltje voor nacht): 39 kWh
S16XDb 10(60)A c:375tr/kWh
230V 50Hz
Nr 34050639

Dan hangt daarnaast zo een aparte bak met stikkertjes van plaatsten van stopcontacten + hoeveel ampere het is + om dat aan of uit te zetten. Ik ga de plaatsen vernoemen waar ik internet uit mijn stopcontact moet hebben.

Enermet ontvanger
Un 230V
fn 50Hz
Stopcontact living: MNW 220A c20
Stopcontact buro: MWN 220A c20
Stopcontact slaapkamer: MWN 220A c20

Helemaal bovenaan het bakske staat:
230V
AC 400V

Veranderd door Miker, 25 september 2007 - 15:46


#8

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 25 september 2007 - 18:20

Waarschijnlijk heb je deze meter, maar dan in de uitvoering met dubbeltarieftelwerk.
Dat is een 1-fase meter, dus in huis zit alles op dezelfde fase.

#9

Miker

    Miker


  • >25 berichten
  • 90 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 september 2007 - 19:48

Waarschijnlijk heb je deze meter, maar dan in de uitvoering met dubbeltarieftelwerk.
Dat is een 1-fase meter, dus in huis zit alles op dezelfde fase.

Inderdaad, zo een is het. Dan heb ik geluk :D
Ongelofelijk hard bedankt, dan kan ik nu die producten met een gerust hart kopen.

Maar ik heb dan nog 1 laatste vraag.
Het verschil tussen deze 2 producten:
http://www.devolo.be.../dlan200av.html
en
http://www.devolo.be.../dlan200av.html

Is 85Mbit/s genoeg voor een gewone adsl lijn? Of moet ik 200Mbit/s hebben?

Ook heb ik nu een modem en router in één, ik weet niet of ik daarvoor product a of b nodig heb.

Ik zal deze vraag ook stellen in het informatica gedeelte.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures