Springen naar inhoud

Pre-installed vista vervangen door xp


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Helly1975

    Helly1975


  • >250 berichten
  • 767 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 september 2007 - 18:11

Ik heb recentelijk een nieuwe laptop gekocht met pre-installed Vista. Nu heb ik het een tijdje geprobeerd en wil terug naar XP. Ik heb mijn boot veranderd en met XP cd opgestart. Echter nu krijg ik de melding dat XP setup geen harde schijven kan vinden.

Hoe kan dit? en hoe los ik dit op?.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 18:28

Dat is een veelvoorkomend probleem. Computers die standaard worden uitgerust met windows vista hebben vaak geen XP drivers aan boord waardoor harde schijven niet worden herkend na de installatie. Je zou de drivers voor je hardeschijf moeten slipstreamen in een pakket samen met je windows XP. Maar het is een heel lastig iets om zoiets voor mekaar te krijgen. Succes is nooit gegarandeert.

#3

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 18:34

:S Maar dat betekent dat de harde schijf die er nu in zit, zodanig modern is dat XP hem niet herkent? Wel of geen Vista-installatie staat daar toch los van, behalve dat het impliceert dat de hardware relatief modern is?
Ik bedoel, een harde schijf moet toch gewoon door XP herkend worden met de standaard drivers op de XP-cdrom? Je zegt nl. "aan boord", maar wat bedoel je daar mee?

Enige probleem dat ik dan ken is het feit dat je bij SATA drivers extra drivers nodig hebt, bijv. op een diskette, te downloaden van de HDD-fabrikant.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#4

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 20:48

XP herkent geen SATA harde schijven, je moet namelijk altijd zelf de software daarvoor installeren. Sommige fabrikanten plaatsen deze drivers op een verborgen partitie waardoor je daar eigelijk zelden problemen met hebt, bij andere fabrikanten moet je dus zelf maar je drivers installeren. Ik heb net ook even zitten googlen, en naar het schijnt kan je dmv F6 in te drukken wanneer je XP installatie schijf start ook je harde schijf drivers installeren (als je een cd/floppy hebt tenminste).

Edit: Wanneer een fabrikant dus standaard vista levert en de harde schijf is 'speciaal' voor die fabrikant gemaakt dan kan het ook wel eens lukken dat er helemaal geen windows xp drivers te vinden zijn (vooral HP en DELL zijn hier heer en meester in heb ik me laten wijsmaken).

Veranderd door Cycloon, 25 september 2007 - 20:57


#5

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 21:12

XP herkent geen SATA harde schijven, je moet namelijk altijd zelf de software daarvoor installeren.

Dat zei ik dus. (Ik begreep al niet waarom je met zo'n ingewikkelde oplossing als slipstreamen kwam :D) Zelf heb ik dat ook gehad: je moet tijdens de installatie inderdaad op F6 drukken om externe SATA-drivers te laden, bijv. via floppy. Daar wordt (onderin beeld) om gevraagd; als je niet op F6 drukt gaat de installatie gewoon door dus als je eht niet nodig hebt zul je het niet opmerken.
Die drivers zijn altijd via de site van de farikant te downloaden (bij mij: Maxtor), die zet je op diskette, en dan lukt het in a split second.

Veranderd door Phys, 25 september 2007 - 21:13

Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#6

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 22:05

Ik had de slipstream oplossing recent gelezen omdat iemand met geen geweld van de wereld z'n HDD geinstalleerd kreeg. Soms gaan de simpele dingen je voorbij zonder dat je het beseft :D

#7

Helly1975

    Helly1975


  • >250 berichten
  • 767 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2007 - 07:30

Hť bedankt!!!,

als ik de HDD drivers dus op een CD (heb geen floppydrive) zet en tijdens XP setup op F6 druk kan ik de drivers installeren?. De CD van XP kan er dan tijdelijk uitgehaald worden, voor de driver CD? moet je XP setup, geen path opgeven waar hij de drivers kan vinden? maw kan ik nog problemen verwachten met het uitwisselen van de CD's?.

#8

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 september 2007 - 13:59

Daar vraag je me wat. Ik heb het gewoon met diskette gedaan; volgens mij is F6 ook de optie om via diskette drivers te leveren. Of/hoe het met cd gaat, weet ik zo niet.

In deze link zeggen sommigen de mogelijkheid te hebben een locatie te kiezen na op F6 gedrukt te hebben (en dus ook bijv. USB kunnen kiezen). Anderen zeggen die mogelijkheid niet te hebben, en dus alleen floppy's te kunnen gebruiken.
Zelf hoor ik bij de laatste categorie.

http://forum.techzin..._messages/65352
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#9

Helly1975

    Helly1975


  • >250 berichten
  • 767 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2007 - 13:30

De XP versie die ik wil installeren is een los aangeschafte versie die ik al op mijn "oude" laptop heb geinstalleerd. Nu hoor ik geluiden dat de registratie bij microsoft gebruikt maakt van de gegevens van die computer. De licensie zou alleen geldig zijn voor die computer (updates ontvangen). Betekent dat ik niet meer gebruik kan maken van mijn XP op de nieuwe laptop (en ook de updates te ontvangen)????. Dat kan toch niet waar zijn??.

#10

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 september 2007 - 16:05

Je mag je software maar op een pc installeren. Je zou echter aan microsoft moeten vragen hoe je het op een andere pc kan installeren, volgens mij kan het wel, maar word de originele install dus afgekeurd.

#11

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 september 2007 - 16:10

eventjes gegoogled, en volgens mij kun je met dezelfde product key tot 3 keer installeren, dus het zou nog gewoon moeten gaan.

#12

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 september 2007 - 16:36

Je kan ook een telefoontje doen naar microsoft en zeggen dat je een hardware onderdeel vervangen hebt waardoor je je windows terug moest activeren maar dit niet meer lukte. Dan gaan ze jou normaal (zonder enorm moeilijk te doen) terug unlocken of een nieuwe key geven.

#13

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 september 2007 - 17:12

eventjes gegoogled, en volgens mij kun je met dezelfde product key tot 3 keer installeren, dus het zou nog gewoon moeten gaan.


Het kan ook een OEM licentie zijn en die is gebonden aan 1 specifieke computer.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#14

leukepc

    leukepc


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 februari 2010 - 00:52

Ik heb hetzelfde probleem gehad met het niet herkennen van de systeemschijven. Ik heb in de BIOS (bij opstarten F10) bij de tab 'SystemConfiguration' de optie SATA Native Support uitschakelen (disabled) toegepast. Hiermee wordt het toepasbaar voor andere OS (bijv. Win2000 en Win9x. Hiermee kon ik Windows XP probleemloos installeren. Na lang ploeteren ontdekt....





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures