Springen naar inhoud

Vraag over internet via stopcontact


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Miker

    Miker


  • >25 berichten
  • 90 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 september 2007 - 19:52

Blijkbaar is hier geen subforum voor informatica vragen, dus stel ik deze hier maar.
Het zit zo, ik ga verhuizen en ik ga internet via stopcontact aanleggen. Daarvoor het ik speciale adapters nodig.
En ik vroeg mij af wat het verschil was tussen deze 2 producten behalve de prijs:

a. http://www.devolo.be.../dlan200av.html
en
b. http://www.devolo.be.../dlan200av.html

Is 85Mbit/s genoeg voor een gewone adsl lijn? Of moet ik 200Mbit/s hebben?

Ook heb ik nu een modem en router in één, ik weet niet of ik daarvoor product a of b nodig heb.

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

dirkwb

    dirkwb


  • >1k berichten
  • 4173 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 september 2007 - 21:18

Blijkbaar is hier geen subforum voor informatica vragen, dus stel ik deze hier maar.

Die is er wel hoor bij kopje: "Praktische en overige technische wetenschappen". Ik neem aan dat je topic later daarnaar verplaatst wordt.
Quitters never win and winners never quit.

#3

*_gast_PeterPan_*

  • Gast

Geplaatst op 25 september 2007 - 21:54

Mogelijk kun je dan 2 verschillende links geven.

#4

albert davinci

    albert davinci


  • >1k berichten
  • 3165 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 22:14

Even verplaatst.
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

#5

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 september 2007 - 22:16

85Mbit is snel genoeg eigelijk voor de gemiddelde gebruiker. Het enige probleem is dat in de meeste huizen de elektriciteitsdraden via een 3-fasen systeem lopen. Hierbij kan het zijn dat je adapter op fase 1 is aangesloten, en je pc op fase 2 zit waardoor je dus geen internet hebt. Het is dus zo dat het internet slechts op bepaalde plaatsen zal werken. Mocht ik van jou zijn dan zou ik gaan voor een draadloos systeem. Een draadloze netwerkkaart (of usb adapter) koop je deze dagen voor 10 euro, koop er dan nog een goedkoop draadloos routertje bij van een goeie 20-30€ en je bent vertrokken.

#6

Miker

    Miker


  • >25 berichten
  • 90 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2007 - 20:14

85Mbit is snel genoeg eigelijk voor de gemiddelde gebruiker. Het enige probleem is dat in de meeste huizen de elektriciteitsdraden via een 3-fasen systeem lopen. Hierbij kan het zijn dat je adapter op fase 1 is aangesloten, en je pc op fase 2 zit waardoor je dus geen internet hebt. Het is dus zo dat het internet slechts op bepaalde plaatsen zal werken. Mocht ik van jou zijn dan zou ik gaan voor een draadloos systeem. Een draadloze netwerkkaart (of usb adapter) koop je deze dagen voor 10 euro, koop er dan nog een goedkoop draadloos routertje bij van een goeie 20-30€ en je bent vertrokken.

IVM die fasen zit het goed.
Maar draadloos is zo instabiel, ik heb er al zo veel negatieve dingen over gehoord.

#7

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 september 2007 - 20:27

Draadloos internet is echt niet instabiel hoor. Er zijn natuurlijk randgevallen, wanneer bv enorm veel ijzer in je huis verwerkt zit kan je wel eens een heel zwak signaal hebben vanaf je je iets te ver verwijdert bent, maar anders is draadloos internetten echt niet zo'n probleem hoor. Het configureren kan mss ook een uurtje in beslag nemen in het slechtste geval, maar dat is iets éénmalig. Als je natuurlijk zeker bent dat de fasen goed liggen is er natuurlijk ook niets slecht aan dat systeem.

#8

FlorianK

    FlorianK


  • >100 berichten
  • 203 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2007 - 20:32

Ook al zouden de fase en de 0-draad verwisseld zijn, dan maakt dat toch nog niks uit? Dan kun je de stekker toch op z'n kop in het stopcontact steken?
dus.

#9

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 september 2007 - 20:37

Elektriciteitsnetwerken is niet echt men ding, ik weet enkel dat het mogelijk is dat je op bepaalde plaatsen geen internet krijgt en op andere wel en dat dit te wijten is aan het fasesysteem van het netwerk.

#10

MRDavidSingh3

    MRDavidSingh3


  • >100 berichten
  • 104 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2008 - 02:29

je kan toch je draadloos versterken door je ontvangertje aan te sluiten op lege pringles-dozen (die cylindervormige verpakking waar chips in zat) en als je zo een aantal dozen op elkaar zet dan kun je tot 50 km ver internet ontvangen (dat heb ik horen zeggen maar ik weet dat zulke systemen bestaan)
Je hebt zelf geen abonnement meer nodig, steel het internet gewoon van onbeveiligde bronnen ;)
Geplaatste afbeelding
Installeer dit niet in je voortuin of boven op je dak want ik heb ook horen zeggen dat dit illegaal is:).

google ook eens naar pringles can antenna om uitleg te krijgen over het bouwen van dit vindingrijk systeem.
Volgens mij bestaat hetzelfde princiepe ook met schotelantennes

Veranderd door MRDavidSingh3, 02 januari 2008 - 02:33


#11

zpidermen

    zpidermen


  • >1k berichten
  • 1623 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2008 - 12:41

Ook al zouden de fase en de 0-draad verwisseld zijn, dan maakt dat toch nog niks uit? Dan kun je de stekker toch op z'n kop in het stopcontact steken?

Dat heeft toch geen zin bij wisselspanning..?
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt

#12

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 02 januari 2008 - 15:01

Dat het wisselspanning is doet helemaal niet ter zake.
Maar het feit dat de nul geaard is kan voor bepaalde toepassingen wel degelijk verschil maken.

#13

ypsilon

    ypsilon


  • >5k berichten
  • 11085 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 januari 2008 - 00:57

Ik had zelf thuis zo'n systeem (nu ik op kot zit is mijn zus ermee weg), omdat draadloos niet lukte en ik heb nooit problemen gehad met die fasen.

#14

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 januari 2008 - 11:25

(met draadloos heb ik ook slechte ervaringen)
Mischien omdat ik tweedehands materiaal had, maar een router met draad is gewoon veel degelijker/sneller/makkelijker

#15

Iwerke

    Iwerke


  • >250 berichten
  • 407 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 januari 2008 - 16:00

Ik heb thuis ook draadloos internet( wat voor een laptop echt wel handig is)
en in onze aula's hebben wij ook draadloos internet en geloof mij. daar is het stabiel en sneller dan de verbinding die ik vroeger had met kabel. ( wat ook iets kan zeggen over de kwaliteit van de systemen in de aula's mja.)

in ieder geval als ze de binnenmuren van je huis niet vol beton en ijzer gestoken hebben, mag er geen enkel probleem zijn met draadloos.

Over dat elekrisch systeem. het kan inderdaad uitmaken over welke lijn je zit. omdat je altijde ergens een combinatie hebt met 0 en fase 1 of 0 en fase 2 ..

heb persoonlijk geen ervaring met het systeem dat je voorsteld tho .
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
_-'-.Albert Einstein.-'-_





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures