Glycaananalyse

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 108

Glycaananalyse

Ik had 'n paar vragen omtrent glycaananalyse en heb je er getracht een antwoord voor te vinden.

Maar ik ben niet zeker of ik het juist heb.

-Bij een exoglycosidase behandeling van glycanen voeg je ammonium acetaat toe. Wat is de reden?

Ik dacht dat het msh te maken had met het feit dat je wegknippen van de suiker op het uiteinde een niet-gereduceerd uiteinde overhoud en dat dat moet gereduceerd worden(wat ammonium acetaat dus doet), anders gaan er andere reacties optreden die we niet willen. Zou dat kunnen?

-Gisten en fungi bezitten fosfaatgroepen op de N-glycanen. Wat is de invloed daarvan op het elektroferogram?

Hierbij wordt dus gebruik gemaakt van gelelektroforese. Ik dacht: fosfaatgroepen zijn negatief geladen, dus de glycanen gaan meer de neiging hebben om naar de + pool toe te bewegen.
Everything is chemistry.

Gebruikersavatar
Berichten: 108

Re: Glycaananalyse

Dat ammoniumacetaat wordt toegevoegd als buffer.

Was eigenlijk makkelijkere vraag dan ik dacht.
Everything is chemistry.

Reageer