Springen naar inhoud

Invloed kleur op smaak


  • Log in om te kunnen reageren

#1

suzette

    suzette


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2007 - 20:45

Begin dit schooljaar hebben wij ervoor gekozen om in ons profielwerkstuk de invloed van kleur op smaak te onderzoeken. Iets waar we eigenlijk al snel genoeg achter waren, was dat je smaak word bepaald door ontzettend veel verschillende aspecten. Zo spelen al je zintuigen eigenlijk een rol bij het tot stand komen van smaak, de hersenactiviteit, natuurlijk ook het voedingsmiddel zelf en de interactieve factoren. Omdat we ons beperken tot de invloed van de kleur op smaak, bespreken we alleen het smaakzintuig, het reukzintuig en het gezichtszintuig uitgebreid.

De informatie die wij hebben kunnen vinden is niet echt diepgaand en de boeken die we kunnen vinden zijn vaak voor kinderen. Zijn er misschien mensen die hier eerder onderzoek naar gedaan hebben en ons op goede ideeen kunnen brengen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 november 2007 - 15:46

Heb je al in het Engels gezocht:

http://hubel.sfasu.e...color_taste.htm
http://www.colormatters.com/taste.html (kijk ook bij de externe links)
http://www.selah.k12...2001/EmmaB.html

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures