Springen naar inhoud

Invloed nacl


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Phaethon

    Phaethon


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 11:52

hallo,

we moeten een proefje doen (de vertering van zetmeel) met als variabele het NaCl-gehalte. maar hoe zorgt de hoeveelheid NaCl ervoor dat de vertering sneller of juist langzamer verloopt? welke werking heeft de stof op de vertering?

mvg phaethon

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jona444

    Jona444


  • >1k berichten
  • 1409 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 16:31

Toch even voor de duidelijkheid: bedoel je in vitro of in vivo?
Its supercalifragilisticexpialidocious!

#3

Phaethon

    Phaethon


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 november 2007 - 12:30

het proefje vindt plaats op een petri schaalte, het vind dus invitro plaats.

#4

Jona444

    Jona444


  • >1k berichten
  • 1409 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 november 2007 - 18:52

Enerzijds moet je je afvragen of er wel een verschil is in reactiesnelheid met het variable NaCl gehalte. Ik vermoed dat je lugol zult toevoegen als indicator? Als je de proef uitvoert zal je merken dat hoe hoger het NaCl gehalte hoe trager de reactiesnelheid wordt. dit omdat enzymen water nodig hebben als oplosmiddel. Zout houdt het water vast zodat de enzymen minder goed functioneren. Als vergelijking kan je stellen dat de bakker slechts op het einde zout aan zijn brood toevoegt zodat de enzymen van de gist optimale omstandigheden hebben om CO2 te produceren.
Its supercalifragilisticexpialidocious!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures