Springen naar inhoud

Bewijs y=ax+b


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wizzkid911

    Wizzkid911


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 november 2007 - 16:00

Hai,

Ik moet de volgende stelling bewijzen:
y=ax+b = ((y1-y0)/(x1-x0))*x + ((x1*y0-x0*y1)/(x1-x0))

Ik ben zover gekomen dat ax=((y1-y0)/(x1-x0))*x
Nu moet ik dus nog bewijzen dat b hetzelfde is als ((x1*y0-x0*y1)/(x1-x0)).

Ik hoop dat iemand mij hier mee helpen kan!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 07 november 2007 - 16:36

Inderdaad is a = (y1 - y0)/(x1 - x0)

y0 = a.x0 + b

b = y0 - a.x0 = y0 - x0.(y1 - y0)/(x1 - x0) = {y0.(x1 - x0) - x0.(y1 - y0)} / (x1 - x0)

b = {x1.y0 - x0.y1} / (x1 - x0)
Hydrogen economy is a Hype.

#3

Wizzkid911

    Wizzkid911


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 08 november 2007 - 14:03

Fred F. Je bent een man naar mijn hart :-) Dankje!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures