Hoogenergetische kosmische stralen geanalyseerd

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.751

Hoogenergetische kosmische stralen geanalyseerd

Vandaag kondigde prof. Chou, van het Pierre Auger Observatory aan dat data uit de Ultra High Energy Cosmic Rays (UHECRs) geanalyseerd zijn. Deze kunnen (met 95% betrouwbaarheid) gerelateerd worden aan actieve kernen. Dit resultaat is niet enkel interessant an sich, het opent een nieuw raam om de ruimte te bekijken. Daar waar laagenergetische kosmische straling een wazig beeld geeft, blijkt in de UHECR detector de resolutie bij hoogenergetische straling voldoende. Vandaag (9/11) worden de resultaten gepubliceerd in Science.


Lees het persbericht

De aankondiging gegeven tijdens de conferentie 'experimental search for quantum gravity' kan elk ogenblik online komen: klik

Gebruikersavatar
Berichten: 2.005

Re: Hoogenergetische kosmische stralen geanalyseerd

De deeltjes met de allerhoogste energie uit het heelal die de aarde bereiken komen uit de richting van superzware zwarte gaten. Dit blijkt uit waarnemingen van het Pierre Auger Observatorium in Argentinië. Science publiceert deze ontdekking op 9 november 2007. Al veertig jaar was het een raadsel wat de bron van deze deeltjes is. Ook wetenschappers uit Nederland werken mee aan dit onderzoek bij het grootste observatorium voor kosmische deeltjes ter wereld.


Lees meer... FOM
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

Reageer