Acrylamide in de voeding leidt mogelijk tot een verhoogd risico op baarmoederkanker (niet baarmoederhalskanker, dat is iets anders) en eierstokkanker. Dat claimen epidemiologen van de Universiteit Maastricht in het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, naar aanleiding van een onderzoek in opdracht van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).
Lees meer ... C2W
Lees meer ... NRC Handelsblad
Bekijk de Wikipediapagina (Engels) over acrylamide
Laatste berichten
- 00:39 terugkoppeling 16
- 13:58 Standaardafwijking en variatiecoëfficiënt 1
- 14 jun raadsel: rolletjes 17
- 14 jun Biomassa 2
- 13 jun Randomisatie 7
- 13 jun fourier 8
- 12 jun Magnesium: cofactor voor ATP-verbruikende enzymen 1
- 12 jun Berkenen dwarskracht op buis 2
- 12 jun arbeid 6
- 12 jun Casus uit de praktijk: positief test THC 63
- 11 jun [wiskunde] Hoe maak je x vrij in 1/2(cos(4x))=cos(4x) 5
- 11 jun Muziektopic 1854
- 11 jun Straatklok loopt 5 minuten voor 22
- 10 jun hoogte 13
- 09 jun objecten 8
- 09 jun [wiskunde] Verwarring met som- en verschilformules 5
- 08 jun Wafer 7
- 07 jun Dark Energy 28
- 07 jun 'Seahenge' prehistorische poging om periode van klimaatverandering te keren?
- 07 jun EV laden met 8 vs 13 A 8
Nieuwsberichten
Acrylamide mogelijk toch kankerverwekkend
Moderator: Astro
-
- Berichten: 8.614
Acrylamide mogelijk toch kankerverwekkend
Geloof niet alles wat je leest.
Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!
Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!