Acrylamide in de voeding leidt mogelijk tot een verhoogd risico op baarmoederkanker (niet baarmoederhalskanker, dat is iets anders) en eierstokkanker. Dat claimen epidemiologen van de Universiteit Maastricht in het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, naar aanleiding van een onderzoek in opdracht van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).
Lees meer ... C2W
Lees meer ... NRC Handelsblad
Bekijk de Wikipediapagina (Engels) over acrylamide
Laatste berichten
-
13:58
Standaardafwijking en variatiecoëfficiënt 1
-
10:53
terugkoppeling 13
-
23:06
raadsel: rolletjes 17
-
22:49
Biomassa 2
-
13 jun
Randomisatie 7
-
13 jun
fourier 8
-
12 jun
Magnesium: cofactor voor ATP-verbruikende enzymen 1
-
12 jun
Berkenen dwarskracht op buis 2
-
12 jun
arbeid 6
-
12 jun
Casus uit de praktijk: positief test THC 63
-
11 jun
[wiskunde] Hoe maak je x vrij in 1/2(cos(4x))=cos(4x) 5
-
11 jun
Muziektopic 1854
-
11 jun
Straatklok loopt 5 minuten voor 22
-
10 jun
hoogte 13
-
09 jun
objecten 8
-
09 jun
[wiskunde] Verwarring met som- en verschilformules 5
-
08 jun
Wafer 7
-
07 jun
Dark Energy 28
-
07 jun
'Seahenge' prehistorische poging om periode van klimaatverandering te keren?
-
07 jun
EV laden met 8 vs 13 A 8
Nieuwsberichten
Acrylamide mogelijk toch kankerverwekkend
Moderator: Astro
-
- Berichten: 8.614
Acrylamide mogelijk toch kankerverwekkend
Geloof niet alles wat je leest.
Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!
Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!