Springen naar inhoud

Voedselbederving


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 11 maart 2005 - 11:26

Hallo, mensen...
IK heb een vraagje zouden jullie mij kunnen helpen
mijn vraag:
Welke micro-organismen bederven het eten, behalve, schimmels en gist, wat nog meer, zouden jullie mij kunnen helpen en mijn vraag beantwoorden,, welke mocro-organismen zijn er die voedsel bederven....

Bedankt al vast.....

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 maart 2005 - 11:53

BacteriŽn

Verder pantoffeldiertjes en soortgelijke

#3

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 maart 2005 - 14:49

beste Bas,

Elk voedingsmiddel heeft zo zijn eigen bederfflora. Producten met hoge suikerconcentraties (en dus een lage wateractiviteit) zoals jam en appelmoes bederven eigenlijk alleen door schimmels. ook "droge" producten zoals brood en fruit worden voornamelijk door schimmels en gisten aangetast. bacteriele bederving vind je vaak bij vlees en melkproducten (zachte kaas).


http://www.globetrot...dselbederf.html





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures