Springen naar inhoud

Corrosief middel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Barnt

    Barnt


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 december 2007 - 17:22

Ik ben opzoek naar een middel (bij voorkeur in poedervorm) dat corrosief genoeg is, om door bijvoorbeeld een biefstuk, of een ander rauw stuk vlees heen te eten. Ik hoorde links en rechts al iets over "caustic soda", maar dat heb ik niet kunnen vinden tot nu toe. Accuzuur, en goodsteen-ontstopper schijnen niet te werken. Kan iemand mij vertellen welk middel wel sterk genoeg is, en waar ik dat kan kopen?

B.v.d.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44891 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 december 2007 - 17:32

Ik hoorde links en rechts al iets over "caustic soda", maar dat heb ik niet kunnen vinden tot nu toe. Accuzuur, en gootsteen-ontstopper schijnen niet te werken.

gootsteen-ontstopper IS caustic soda (NaOH). Accuzuur is ca 30% zwavelzuur-oplossing.
Veel corrosievers dan dat ga je niet vinden bij het Kruidvat. Dan nog, veel corrosievers is er niet. . Maarre, verwacht je dat een paar druppels van dat spul zó door een biefstuk heen vallen? Want dat zal inderdaad niet lukken, hoe corrosief ook. Al reagerende verdwijnt de actieve stof per slot van rekening.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Barnt

    Barnt


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 december 2007 - 16:49

Ik heb al geprobeert om gootsteenontstopper (gewoon poeder van de gamma) op een biefstuk te gooien, gemengt met water begon het wel een beetje te bubbelen, maar het was niet echt zichtbaar de biefstuk aan het wegvreten. Denk je dat (desnoods met accuzuur), als ik bijvoorbeeld om het kwartier een nieuw laagje erop gooi, dat dan na een aantal uur er wel een gat in de biefstuk zit?

#4

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8937 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 december 2007 - 18:20

Kijk, in een kokende oplossing van NaOH zal je biefstuk wel langzaam verteren; accuzuur zal ook best wat doen. Maar kijk alsjeblieft goed uit. Alles wat door een biefstuk heenvreet zal ook door je huid vreten, en ook door je kleren heen.

Het beste werkt waarschijnlijk koningswater, maar dat is niet zomaar verkrijgbaar, en is voor thuisgebruik ook minder geschikt omdat er giftige dampen ontstaan.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures