Corrosief middel

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

Corrosief middel

Ik ben opzoek naar een middel (bij voorkeur in poedervorm) dat corrosief genoeg is, om door bijvoorbeeld een biefstuk, of een ander rauw stuk vlees heen te eten. Ik hoorde links en rechts al iets over "caustic soda", maar dat heb ik niet kunnen vinden tot nu toe. Accuzuur, en goodsteen-ontstopper schijnen niet te werken. Kan iemand mij vertellen welk middel wel sterk genoeg is, en waar ik dat kan kopen?

B.v.d.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.274

Re: Corrosief middel

Ik hoorde links en rechts al iets over "caustic soda", maar dat heb ik niet kunnen vinden tot nu toe. Accuzuur, en gootsteen-ontstopper schijnen niet te werken.
gootsteen-ontstopper IS caustic soda (NaOH). Accuzuur is ca 30% zwavelzuur-oplossing.

Veel corrosievers dan dat ga je niet vinden bij het Kruidvat. Dan nog, veel corrosievers is er niet. . Maarre, verwacht je dat een paar druppels van dat spul zó door een biefstuk heen vallen? Want dat zal inderdaad niet lukken, hoe corrosief ook. Al reagerende verdwijnt de actieve stof per slot van rekening.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 2

Re: Corrosief middel

Ik heb al geprobeert om gootsteenontstopper (gewoon poeder van de gamma) op een biefstuk te gooien, gemengt met water begon het wel een beetje te bubbelen, maar het was niet echt zichtbaar de biefstuk aan het wegvreten. Denk je dat (desnoods met accuzuur), als ik bijvoorbeeld om het kwartier een nieuw laagje erop gooi, dat dan na een aantal uur er wel een gat in de biefstuk zit?

Gebruikersavatar
Berichten: 10.564

Re: Corrosief middel

Kijk, in een kokende oplossing van NaOH zal je biefstuk wel langzaam verteren; accuzuur zal ook best wat doen. Maar kijk alsjeblieft goed uit. Alles wat door een biefstuk heenvreet zal ook door je huid vreten, en ook door je kleren heen.

Het beste werkt waarschijnlijk koningswater, maar dat is niet zomaar verkrijgbaar, en is voor thuisgebruik ook minder geschikt omdat er giftige dampen ontstaan.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Reageer