Springen naar inhoud

Database laten veranderen dmv een formulier op website


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mirjam

    Mirjam


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 december 2007 - 17:05

Hallo,
Ik heb een probleem met een praktische opdracht voor informatica. de opdracht was/is om van een hele hoop gegevens een database te maken, die beschikbaar te maken op een zelfgemaakte website en daarnaast een formulier voor bedrijven maken (het is een vacaturewebsite, waar bedrijven hun vacatures kunnen aanmelden) waarnaar die gegevens worden toegevoegd aan de database...

Nu is het zo dat ik mbv Infagon en PHPMyAdmin de database heb gemaakt, en de site dat lukt ook wel, en met een php bestandje hebben we ook al verbinding met de database, maar dat formulier wil niet lukken.

<br> <input type="radio" name="_ms" value="Functiesoort2">2.Administratief en secretarieel

dit is ťťn keuze die het bedrijf kan maken uit een lijst van 9 functiesoorten (waar de vacature onder valt) Maar daarna moet dit gegeven op de een of andere manier naar de database worden gestuurd, daar worden verwerkt (toegevoegd worden aan de database) en dan moet of de hele database op het scherm komen, of de vacaturegegevens die net in het formulier zijn ingevuld, ter controle (maar dus zo dat die gegevens in de kolommen staan die ik in de database gebruik)

nu heb ik al een php bestand, waarin zowel php code als html code staat, maar bij het invullen van een query in dat php bestand, kan ik nog alleen via easy php (en dan dat php daar toevoegen), dat bestand selecteren, die gevraagde query op het scherm krijgen. terwijl ik het al moet zien als ik op preview (coffeecup prog) druk, dan een paar gegevens in dat formulier invul, en dan zou die de database moeten laten zien met de toegevoegde vacature. Dit lukt me dus niet echt, en ik heb ook geen idee hoe het moet. Helaas heb ik geen informaticalessen meer voor de kerst, en we moeten het zo'n beetje na de kerst inleveren. Vandaar mijn vraag!

Alvast bedankt!


ik zal zsm de php/html code posten, maar dat bestandje krijg ik als het goed is binnenkort gemaild van degene met wie ik de PO maak.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 december 2007 - 18:32

Ik (en vele mede-forummers met mij) kunnen je een hoop vertellen over HTML, PHP en SQL, maar het is toch handiger om eerst de code te zien, zodat wij weten wat jij wel en niet fout doet.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

Mirjam

    Mirjam


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 december 2007 - 19:20

dit is het php bestand dat we gebruiken. verbinding maken lukt maar deze foutmnelding komt boven het formulier te staan in preview

\n"; echo ""; for ($f=0;$f";} echo ""; while ($regel = mysql_fetch_array($resultaat,$link)) { echo "\t\n"; foreach ($regel as $kolom_inhoud) { echo "\t\t$kolom_inhoud\n"; } echo "\t\n"; } echo "\n"; // Resultaat-set vrij maken mysql_free_result($resultaat); // Verbinding afsluiten mysql_close($link); } ?>


voor de rest werkt het formulier wel, maar hij stuurt de geg niet naar de database...



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<!-- Created with the CoffeeCup HTML Editor 2007 -->
<!-- [url="http://www.coffeecup.com/"]http://www.coffeecup.com/[/url] -->
<!-- Brewed on 10-12-2007 10:10:36 -->
<head>
<title></title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="H:/PO/nieuw/Stylesheet.css" media="screen, projection">
<?php if(!empty($_POST))
{
// Verbinding maken, een database selecteren
$server = "localhost";
$user = "Gast";
$wachtwoord = "geheim";
$database = "eindopdracht_informatica";

$link = mysql_connect($server, $user, $wachtwoord)
or die("Kan geen verbinding maken");
echo "Verbinding maken succesvol";
mysql_select_db($database, $link)
or die("Kan geen database selecteren");

// Een SQL query uitvoeren

$InvoerNm = $_POST["KlantNr"];
$query = "SELECT * FROM vacaturenummer WHERE KlantNr like '".$InvoerNm."'";
$resultaat = mysql_query($query)
or die("Fout bij uitvoeren query");

// Printen resultaten in HTML
echo "<table border=\"1\">\n";
echo "<tr>";
for ($f=0;$f<mysql_num_fields($resultaat);$f++){
echo "<td>".mysql_field_name($resultaat,$f)."</td>";}
echo "<tr>";
while ($regel = mysql_fetch_array($resultaat,$link)) {
echo "\t<tr>\n";
foreach ($regel as $kolom_inhoud) {
echo "\t\t<td>$kolom_inhoud</td>\n";
}
echo "\t</tr>\n";
}
echo "</table>\n";

// Resultaat-set vrij maken
mysql_free_result($resultaat);
// Verbinding afsluiten
mysql_close($link);
}
?>

</head>
<html>
<body>
<body background="H:\PO\nieuw\plaatje3.jpg">
<font face="Broadway"><Font size=10><center>StuWorx</center></font><BR>
<MARQUEE><font size="3" face="Arial" color="red">Uw vacaturesite!</font>
</MARQUEE>
<font size="4" face="Arial" >

<form action="bedrijven.php" method="post">
Klantnummer<br>
<input type="text" name="KlantNr" size="8"><br>
Plaatsingsdatum<br>
<input type="dd-mm" name="Plaatsingsdatum" size="20"><br>
Vervaldatum<br>
<input type="text" name="Vervaldatum" size="20"><br>
<br>
Selecteer Functiesoort<br>
<input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort1">1.Financieel/economisch
<br> <input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort2">2.Administratief en secretarieel
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort3">3.Verkoop en marketing
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort4">4.Inkoop en logistiek
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort5">5.Reclame en communicatie
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort6">6.Automatisering
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort7">7.Medisch/verzorging
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort8">8.Vrijwilligerswerk
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort9">9.Overige
<br>
<br>
Functie-omschrijving<br>
<textarea rows="8" name="Functie_inhoud" cols="31"></textarea><br>
Functie-eisen<br>
<input type="text" name="Functie_eis" size="100"><br>
Opleiding<br>
<input type="text" name="Opleidingsniveau" size="30"><br>

Werkdagen<br>
<input type="text" name="Werkdag" size="30"><br>
Werkuren<br>
<input type="text" name="Werkuur" size="8"><br>
Vragen en of opmerkingen<br>
<textarea rows="8" name="Vragen" cols="31"></textarea><br>

<input type="hidden" name="Bedankt" value="http://www.Stuworx.nl">
<input type="submit" value="Verzenden" name="Verzenden">

</form></font>



<a href="untitled1.html"><font face="Arial">Home</font></a>

</html>
</body>
</html>

#4

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 december 2007 - 19:53

<?php if(!empty($_POST))

moet worden

<?php if(!empty($_POST['Verzenden']))

Verder lijkt het op de 'error' die je krijgt dat er een aanhalingsteken verkeerd staat. Zou je de broncode van de pagina met de fout ergens willen neerzetten? Verder zou ik de php versie willen weten. Deze kun je vinden door een bestandje aan te maken met de volgende phpcode:

<?php phpinfo(); ?>
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#5

Mirjam

    Mirjam


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 december 2007 - 21:07

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<!-- Created with the CoffeeCup HTML Editor 2007 -->
<!-- http://www.coffeecup.com/ -->
<!-- Brewed on 10-12-2007 10:10:36 -->
<head>
<title></title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="H:/PO/nieuw/Stylesheet.css" media="screen, projection">
<?php
if(!empty($_POST))
{
// Verbinding maken, een database selecteren
$server = "localhost";
$user = "Gast";
$wachtwoord = "geheim";
$database = "eindopdracht_informatica";

$link = mysql_connect($server, $user, $wachtwoord)
or die("Kan geen verbinding maken");
echo "Verbinding maken succesvol";
mysql_select_db($database, $link)
or die("Kan geen database selecteren");

// Een SQL query uitvoeren

$InvoerNm = $_POST["KlantNr"];
$query = "SELECT * FROM vacaturenummer WHERE KlantNr like '".$InvoerNm."'";
$resultaat = mysql_query($query)
or die("Fout bij uitvoeren query");

// Printen resultaten in HTML
echo "<table border=\"1\">\n";
echo "<tr>";
for ($f=0;$f<mysql_num_fields($resultaat);$f++){
echo "<td>".mysql_field_name($resultaat,$f)."</td>";}
echo "<tr>";
while ($regel = mysql_fetch_array($resultaat,$link)) {
echo "\t<tr>\n";
foreach ($regel as $kolom_inhoud) {
echo "\t\t<td>$kolom_inhoud</td>\n";
}
echo "\t</tr>\n";
}
echo "</table>\n";

// Resultaat-set vrij maken
mysql_free_result($resultaat);
// Verbinding afsluiten
mysql_close($link);
}
?>

</head>
<html>
<body>
<body background="H:\PO\nieuw\plaatje3.jpg">
<font face="Broadway"><Font size=10><center>StuWorx</center></font><BR>
<MARQUEE><font size="3" face="Arial" color="red">Uw vacaturesite!</font>
</MARQUEE>
<font size="4" face="Arial" >

<form action="bedrijven.php" method="post">
Klantnummer<br>
<input type="text" name="KlantNr" size="8"><br>
Plaatsingsdatum<br>
<input type="dd-mm" name="Plaatsingsdatum" size="20"><br>
Vervaldatum<br>
<input type="text" name="Vervaldatum" size="20"><br>
<br>
Selecteer Functiesoort<br>
<input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort1">1.Financieel/economisch
<br> <input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort2">2.Administratief en secretarieel
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort3">3.Verkoop en marketing
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort4">4.Inkoop en logistiek
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort5">5.Reclame en communicatie
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort6">6.Automatisering
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort7">7.Medisch/verzorging
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort8">8.Vrijwilligerswerk
<br><input type="radio" name="Functiesoort" value="Functiesoort9">9.Overige
<br>
<br>
Functie-omschrijving<br>
<textarea rows="8" name="Functie_inhoud" cols="31"></textarea><br>
Functie-eisen<br>
<input type="text" name="Functie_eis" size="100"><br>
Opleiding<br>
<input type="text" name="Opleidingsniveau" size="30"><br>

Werkdagen<br>
<input type="text" name="Werkdag" size="30"><br>
Werkuren<br>
<input type="text" name="Werkuur" size="8"><br>
Vragen en of opmerkingen<br>
<textarea rows="8" name="Vragen" cols="31"></textarea><br>

<input type="hidden" name="Bedankt" value="http://www.Stuworx.nl">
<input type="submit" value="Verzenden" name="Verzenden">

</form></font>



<a href="untitled1.html"><font face="Arial">Home</font></a>

</html>
</body>
</html>

#6

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 december 2007 - 21:10

zet je code tussen [ code] [ /code] zonder die spatie, zo blijft de indentatie die je wss wel hebt behouden en is de code duidelijker voor iedereen.
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#7

Mirjam

    Mirjam


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 december 2007 - 15:56

Weet iemand hoe ik (bovenstaand php bestand o.a. met php en html code) zo kan veranderen dat het bestand doet wat ik wil?, namelijk:
* het formulier dat ik heb aangemaakt linken aan de database. de gegevens die een bezoeker dan invult (nu even nog ikzelf), worden dan toegevoegd aan de database. de kolomnaam van klantnr = KlantNr in de tabel vacaturenummer, en de kolomnaam van de plaatsingsdatum is in mn database Plaatsingdatum...
* ALLE gegevens in mijn database komen op een pagina te staan...

Ik zou echt niet weten hoe dit moet gebeuren. Heb al verschillende nieuwe php-bestanden gemaakt en met internet geprobeerd zelf eentje te creeeren die het wťl doet, maar vooralsnog geen resultaat :D Dus als iemand hier verstand van heeft...





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures