Spam

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 582

Spam

In de loop van de tijd heb ik mijzelf bij diverse fora aangemeld.

Nu is het zo dat ik , zeker de laatste tijd, veel Spam-berichten krijg.

Worden de E-mail adressen via de diverse fora verkregen? Hoe doen die Spam-fabrieken dat?
Het eerste wiel was echt niet rond

Gebruikersavatar
Berichten: 5.679

Re: Spam

Bij de meeste fora kun je aangeven of je email adres publiekelijk zichtbaar is. Als je dat aanzet, dan kunnen spambots via die weg inderdaad email adressen oogsten (via een soort geautomatiseerde browsers).

Veel spam komt ook doordat bijna iedereen wel *iemand* in z'n kenissenkring heeft die onhandig is met computers of zich niet bewust is van de gevaren van spyware en zulks, en dus vroeg of laat een keer iets kwaadaardigs op z'n systeem krijgt. Zo'n kwaadaardig stuk spyware/adware/malware/virus/etc verzamelt dan email-adressen uit diens adresboek, inclusief de jouwe. En zodra jouw adres eenmaal 'in the wild' is opgenomen in spamlijsten, ben je de ***.

Als je een eigen domein hebt is het helemaal erg, tegenwoordig sturen spambots gewoon blind emailtjes naar [email protected], in de hoop dat er bij de meeste domeinen wel een admin@ of webmaster@ of (naam uit whois-informatie)@ enzovoort bestaat...
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Spam

Die kettingmails zijn ook heel slecht als het om spam gaat, daar staan namelijk massa's e-mailadressen in en die worden verspreid naar 1000den mensen. Ook durven wel eens mensen van grote fora en websites e-maillijsten doorverkopen aan spammers voor veel geld (gebeurt niet zo vaak, maar het gebeurt zeker en vast wel!).

Reageer